Türk baba kızını kaçırdı! Apronda velayet ateşi

Almanya'da velayet anlaşmazlığı yaşadığı eşine tuzak kurup 4 yaşındaki kızını kaçıran Salman E., Türkiye'ye gitmek için THY uçağına zorla binmeye kalkıştı. Havaalanında tüm uçuşlar durduruldu. Silahlı baba, 18 saat sonra teslim oldu.

Almanya'nın Hamburg kentinde çocuğunun velayetini almak isteyen Türk vatandaşı Salman E., eski eşiyle iletişim kurmak için internete verdiği ilanı kullandı. Sahte bir e-posta adresi ile eski eşiyle iletişime geçen E., buluşma ayarladı ve 4 yaşındaki kızı Aslıhan'ı kaçırdı. Yakalanmamak için hemen Türkiye'ye dönmek isteyen Salman E., aracıyla Helmut Schmidt Havaalanı'nın bariyerini kırıp aprona daldı ve yolcularını alan THY uçağına zorla binmek istedi.

KIZINI REHİN ALDI

Polis alarma geçti, tüm uçuşlar durduruldu, havaalanı kapatıldı. Çevreye ateş açıp molotofkokteyli atan baba, polisin müdahalesini önlemek için kızını rehin aldı. Çocuğuyla Türkiye'ye gitmek istediğini söyleyen Salman E., 18 saatlik ikna çalışmaları sonucu teslim oldu. Salman E., tutuklanırken küçük kızın sağlığının iyi olduğunu açıklandı. Olay nedeniyle 3 bin 200 yolcunun mağdur olduğu belirtildi.

Silahlı baba, kızıyla birlikte arabadan inerek teslim oldu.