Türkiye'yi kandıran ''Oxfordlu Merve'' İngiliz basınında

Annesinin çiçek satıp Oxford'da okuttuğunu sandığı Merve Bozkurt'un hikayesi, İngiliz medyasının dikkatinden kaçmadı. ''Nasıl yapabildi?'' başlıkları atılırken, genç kız ''sinsi'' olarak tanımlandı.

Hatay'da kendi halinde çiçek satan bir anne ve Oxford Üniversitesi'nde okuduğunu söyleyip gizli bir hayat yaşayan kızının hikayesi, dünya basınında da konuşuluyor.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, 57 yaşındaki Gülseren Bozkurt'un mezarlık önünde çiçek satarak üniversitede okuyan kızına destek verdiği haberleri medyada yayıldı.

FOYASI ORTAYA ÇIKMIŞTI

25 yaşındaki Merve Bozkurt, annesine İngiltere'nin dünyaca ünlü üniversitesi Oxford'da tıp okuduğunu söylemişti. Ancak genç kızın yalan söylediği ortaya çıktı. Bozkurt'un annesinin gönderdiği paralarla ailesinden ayrı yaşadığı ortaya çıktı.

SİNSİ DEDİLER

Her ay annesinden üniversite eğitimini gerekçe göstererek para alan Merve Bozkurt'un hikayesi, İngiliz medyasının dikkatinden kaçmadı. 'Nasıl yapabildi?' başlıkları atılırken, genç kadın 'sinsi' olarak tanımlandı.

Merve Bozkurt'un yıllarca gizli bir hayat sürdüğünü belirten medya, genç kadının "Çok kötü hissediyorum, çünkü annemi üzdüm. Bir hikaye uydurdum. Herkes bu hikayeye inandı, ben de" dediğini aktarıyor.