EGM üzerinden Trafik cezası sorgulama ödeme işlemleri nasıl yapılıyor?

Trafik cezası borçlarınızı internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemi ile de borcunuzu online ödeyebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama işlemi yapmak istiyor iseniz bu işlem için Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesine başvurabilirsiniz. Başka bir yol ile de trafik cezası sorgulama işleminizi cep telefonu, bilgisayar ve tablet gibi teknoloji cihazlardan yararlanarak internet üzerinden de yapmanız mümkün olacaktır. 

Trafik Cezası Sorgulama

Sizde aracınız üzerinde borç olup olmadığını merak ediyorsanız trafik cezası sorgulama uygulamasından faydalanabilirsiniz. Eğer aracınız üzerinde ceza varsa bu cezayı online olarak sanal ortamdan öğrenebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemi ie birlikte artık sizde bu konular hakkında bilgi sahibi olabilir ve gerekli işlemleri yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini iki farklı yoldan yapabilirsiniz. Bu yollardan birisi Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şubesi’ ne başvuruda bulunarak trafik cezası sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz. Bir diğer yol ise onliene olarak yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama işlemidir. Biz bu sayfada sizlere daha pratik ve kolay olduğu için ikinci yolu anlatacağız.

Trafik cezası sorgulama işlemini online olarak yapmak istiyorsanız ilk olarak www.trafik.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra ise maddeler halinde aşağıda yer alan işlemleri sırası ile yerine getiriniz.

Yukarıda yer  alan adrese giriş yaptıktan sonra açılacak olan sayfada Trafik Cezası Sorgulama yazan bölüme geliniz.

Bundan sonra bu bölümde sorgulama yapan kişinin kimlik bilgilerini giriniz. Bu bölümde ise isim, soyisim, TC kimlik numarası ve doğum yılını ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir.

Yukarıda yazan bilgileri ilgili alana girdikten sonra yine aynı sayfada yer alan doğrula butonuna basınız.

Bundan sonra ki adımda karşınıza çıkacak sayfada araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, tüzel kişi ceza sorgulama, otoparka çekilen araç sorgulama bölümleri karşınıza çıkacaktır.

Tüm bu işlemlerden sonra bu bölümlerden hangisine uygun sorgulama yapmak istiyorsanız onu seçiniz böylelikle sizde trafik cezası sorgulama işlemini yapmış olacaksınız.