Tozkoparan dizisi konusu nedir? Tozkoparan oyuncuları kimlerdir?

Tozkoparan dizisi konusu ve oyuncu kadrosuyla bir hayli dikkat çekiyor. TRT1 ekranlarının fenomen dizisi Tozkoparan konusunda 10 yaşında hayatının bir çok alanında problemler yaşayan bir çocuğun okçulukla tanıştıktan sonra arkadaşlar kazanmasını ve bütün hayatının değişmesini ele alıyor. Gerek oyuncu kadrosu gerekse konusuyla oldukça beğenilen Tozkoparan dizisi 7’den 70’ herkes tarafından izlenmeye devam ediyor. İşte Tozkoparan dizi konusu ve oyuncuları…

Tozkoparan dizisi konusu nedir? Tozkoparan oyuncuları kimlerdir? Hem başarılı oyuncu kadrosu hem de konusuyla TRT1 ekranlarının gündüz kuşağı dizisi Tozkoparan izleyicisini büyülüyor. Burak Kut, Burcu Altın ve Özgür Ege Nalcı gibi ünlü oyuncuları bünyesinde tutan Tozkoparan adlı çocuk dizi projesi; akciğer hastalığı olan ve İstanbul'da yaşayan Mete ismindeki küçük bir çocuğun, gittikçe kötüleşen hastalığının tedavisi için küçük bir kasabaya taşınmalarıyla başlayan macerayı konu almaktadır.

Tozkoparan dizisi konusu nedir?

10 yaşında hayatının bir çok alanında problemler yaşayan bir çocuğun okçulukla tanıştıktan sonra arkadaşlar kazanmasını ve bütün hayatının değişmesini konu alıyor.

Tozkoparan adlı çocuk dizi projesi; akciğer hastalığı olan ve İstanbul'da yaşayan Mete ismindeki küçük bir çocuğun, gittikçe kötüleşen hastalığının tedavisi için küçük bir kasabaya taşınmalarıyla başlayan macerayı konu almaktadır.

Mete ailesiyle yaşayan, on yaşlarında, akıllı, zeki, fakat içine kapanık, astım hastası bir çocuktur. Onun en önemli özelliği ise okçuluğa meraklı ve hayalperest olmasıdır. Okçuluğa merakı olmasına rağmen hastalığı nedeniyle, o bu sporu hayallerinde yaşamak zorunda kalmıştır. Çünkü ailesi, özellikle de annesi hastalığı nedeniyle Mete'nin üstüne fazla titreyen pimpirikli bir kadındır. Mete'nin astımı büyük bir şehir olan yaşadıkları İstanbul'da hava kirliliğine bağlı olarak gün geçtikçe kötüleşmeye başlayınca, ailesi de Mete'nin sağlığı için ani bir taşınma kararı alır. Böylece kısa süre içerisinde yeşili bol ve tertemiz havası olan bir kasabaya taşınırlar. Tüm aile için ilk günler oldukça kötü geçer. Çünkü çocuklar doğup büyüdükleri yerden, daha da önemlisi okullarından ve arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalmışlardır. Ablasının bu durumdan Mete'yi sorumlu tutmasıyla da işler daha da karmaşık bir hal alır.

Fakat bir süre sonra ise Mete gittiği okulda okçuluk üzerine eğitim verildiğini öğrenir. Aslında bu eğitim Mavi ay ve Kara Yel adı verilen, okulun iki grubu arasındadır. Bu iki grup hocalarının gözetiminde kendi aralarında sürekli müsabakalar yapmaktadır. Bu müsabakaların amacı ise yılsonu okullar arası düzenlenecek olan okçuluk turnuvasında okulu hangi grubun temsil edeceğinin belirlenmesidir. Mavi ay ve Kara Yel Takımlarındaki çocuklar birbirlerinin tam zıttı karakterlere ve özelliklere sahiptir. Maddi ve manevi olarak birbirlerinden tamamen farklı olan bu iki grubun mücadelesi adeta iyilerle kötülerin savaşıdır. Mete zor geçen ilk günlerin ardından, okul müdürü olan babası sayesinde bu gruplardan Kara Yel'e katılır. Kara Yel üyeleri kendisini kabullenmez ve takımdan ayrılır. Mavi ay Takımı arkadaşlık bağları daha güçlü olan çocuklardan meydana gelmektedir Mete'yi takımlarına davet ederler. Mete kısa sürede bu çocukların sevgisini ve saygısını kazanıp onlarla arkadaş olmayı başarır. Artık o da Mavi ay takımının bir üyesidir. Arkadaşlarıyla etkileşimi artan ve hayallerini süsleyen okçuluk sporunu yapmaya başlayan Mete, zamanla içine kapanık ruh halinden sıyrılıp, kendi karakterini ortaya çıkarmaya başlar. Kasabanın temiz havası ise o farkında olmadan krizlerinin azalmasına, dolayısıyla hastalığı yenmesine neden olacaktır.

Mete'nin ormanda insanlardan uzak yaşayan ve çocukların Yabani adını verdikleri, eski bir kemankeş olan Salih'le tanışmasıyla her şey yeniden değişir. Çünkü Salih Geleneksel Türk Okçuluğu'nun son temsilcilerindendir. Zamanla insanlardan uzaklaşan Salih, çocukların yoğun isteği ve diretmesi üzerine onları eğitmeyi kabul eder. Böylece geleneksel okçuluk öğretileri ile çocuklarımız hem okçuluk sporunda başarı sağlayacak hem de Salih Amca sayesinde kişisel gelişimlerinde iyi bir ahlaka sahip olacaklardır. Mavi Ay'ın özel ders aldığını öğrenen Kara Yel Takımı da kazanabilmek için kendilerine pek çok şampiyonluğu bulunan bir hoca tutarlar.

Tozkoparan dizisi oyuncuları

Özgür Ege Nalcı (Tozkoparan Mete)

Özgür Ege Nalcı 2006 doğumludur ve 12 yaşındadır. Dizi film ve reklam oyuncusudur. Özgür Ege Nalcı Gebze doğumludur. Muhteşem Yüzyıl, Kaçak ve Tatar Ramazan gibi dizilerde küçük roller yer almıştır. Denizbank reklamında da Cuma’nın oğlu Cumartesi karakterinde de yer almıştır. Mete yeni taşınmış akciğer hastası bir oğlandır.

Burak Kut

Burak Kut 1973 İstanbul doğumludur ve 45 yaşındadır. Pop müzik ve opera sanatçısı olarak tanınmıştır. Son dönemdeler de ise bit çok projede oyuncu olarak yer almıştır. Sadece oyuncu ve şarkıcı değil aynı zamanda Söz yazarıdır. Kabataş Erkek Lisesi mezunudur. 2016 yılında O Ses Çocuklar programında jüri olarak yer aldı. Son olarak Günebakan Buyur Burdan Bak ve Adı Mutluluk dizilerinde yer aldı. Mete’nin babası. Okul müdürü.

Burcu Altın

Burcu Altın 13 Eylül 1984 de İstanbul’da doğmuştur ve 34 yaşındadır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Sahne ve Görüntü Sanatları (Oyunculuk) bölümü mezunudur.  Son olarak Kaçır Kurası dizisinde yer almıştır. Beni Böyle Sev dizisi ile başarılı bir oyuncu olduğunu ispat etmiştir. Burcu Altın ilk ciddi oyunculuk deneyimini Öğretmen Kemal dizisi ile yaşadı. Burcu Altın’un asıl yükselişi ise Beni Böyle Sev dizisinde hayat verdiği Reyhan karakteri ile oldu. Star TV ekranlarında yayınlanan Eğlendirme Dairesi programında oyuncu olarak yer aldı ve bir kez daha ne kadar yetenekli bir komedyan olduğunu ispat etti. 2016 yılında Kaçın Kurası isimli dizide önemli bir rol olan Sibel karakterine hayat verdi ancak dizi tutmayınca Burcu Altın hayal kırıklığına uğradı. Mete’nin annesi

Yusuf Gökhan Atalay

Gökhan Atalay 23 Mayıs 1974 Ankara doğumludur ve 44 yaaşındadır. Konya Selçuk Üniversitesi konservatuvar mezunudur. Son olarak İsimsizler dizisinde, Lise Devriyesi dizisinde ve Yunus Emre Aşkın Yolculuğu ve Diriliş Ertuğrul dizisinde yer almıştır. Yusuf Gökhan Atalay Diriliş Ertuğrul dizisinde Şahabettin rolü ile tanınmıştır. Yusuf Gökhan Atalay eski bir kemankeşe hayat verecek. Geleneksel anlamda okçuluk ile uğraşmış ama sonradan bu işi bırakmış insanlardan kaçmış ormana gizlenmiş  bir adamdır.

Fatih Yılmaz(Can)

Fatih Yılmaz bir çocuk oyuncudur. İlk dizi deneyimini ise Tozkoparan dizisinde yaşayacaktır.

Can Sinan’ın sağ koludur. Çok konuşmayı çok sevmeyen bir kızdır.

Deniz Erayvaz(Arda)

Ailecek Şaşkınız ve Düğün Dernek filminde yer almıştır.

Arda hırsa değil zekaya önem veren bir çocuktur. Kazanmanın akıllıların işi olduğunu bilir.

Alara Kardak(Merve)

Akbank 23 Nisan reklamında rol almıştır.

Merve okulun en popüler kızıdır.

Helin Melike Çal(Asya)

Asya teknoloji bağımlısı olmaya hazır bir kızdır bu  arada  da  tam bir hayal  peresttir

Yağız Kılınç (Sinan)

Yağız Kılınç Leyla Şirin ajansın oyuncusudur. Ufak Tefek Cinayetler dizisinde ye almıştır. Klavye Delikanlıları dizisinde yer almıştır. Yaktın Beni sinema filminde rol almıştır. 6 Mart doğumludur.

Sinan Karayel takımının lideridir. Kötü kalpli ve çok hırslı bir çocuktur.

Leya Kırşan(Elif)

Layla Şirin ajansın oyuncusudur. İlk olarak Adı Efsane dizisinde yer almıştır. Daha sonra Payitaht Abdulhamid kadrosunda yer almıştır. Dizide Şadiye Sultan olarak ekran karşısına çıkmıştır.