Tosuncuk'un fotoromanı

Bodrum kattan büyük vurguna. Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın'ın Bursa'daki bir bodrum katında başlayan macerası İstanbul'daki Vatan Emniyet'te bitti.

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Bursa'da doğdu. Osmangazi'de bodrum katındaki 80 metrekare evde büyüdü. 2013'te bir barda garsonluk, Eren Çakar takma adıyla da rap şarkılar yaptı. Asıl işi yazılımcılık olan Aydın'ın 2016'da önce oyun olarak geliştirildiği Çiftlik Bank sistemine 500 bin kişi üye oldu, kimisi evini-arabasını satıp yüksek kâr vaat eden saadet zincirine para yatırdı. Bitcoin madeni, hayvan çiftliği, mavi yumurta gibi girişimlerle kandırdığı 78 bin kişiyi 511 milyon lira dolandırıp 2018'de yurtdışına kaçan Aydın, firar öncesi Bursa'daki bodrum dairesini de sattı. Interpol'ün aradığı Tosuncuğun şatafatlı hayatı basına sızdı.

LÜKS İÇİNDE 3 YIL!

Aydın lüks yatlarda gezip, milyonluk araçlara bindi. Bahamalar'da tatil yapıp, vurgun paralarıyla kumar oynadı. 3 yıl sonra Brezilya'nın Sao Paulo kentinde teslim olup Türkiye'ye getirildi. Yurtdışı hesaplarında en az 100 milyon lira olduğu iddia edildi.

TOSUNCUĞA 60 SAYFALIK SORU

Mali Suçlarla Mücadele ekipleri Aydın'ın getirdiği 300 sayfa evrakı inceleyip müfettiş raporlarıyla karşılaştırdı. Tosuncuğun yanıtlaması için 60 sayfalık soru hazırlandı. Sorgusuna dün gece başlanan Aydın'dan 128 kişi daha şikayetçi oldu.