TOKİ ödemeleri nasıl oluyor?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için başvurular bugün başladı. 15 Ocak 2020 tarihine kadar başvurular kabul edilecek. 2+1 ve 3+1 daireler bulunan TOKİ 100 bin konut projesinde başvuru şartları ve bedeli de belli oldu.

Ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. TOKİ 100 bin konut için başvurular 16 Aralık itibari ile başladı. Dar gelirlilerin ev sahibi olması amaçlanan projede başvuru detayları da belli oldu. 

TOKİ 100 BİN KONUT BAŞVURU BEDELİ NE KADAR?

TOKİ sosyal konut projesinde başvuru bedeli olarak vatandaşlar 2+1 konutlar için 500 TL 3+1 konutlar için 1.000 TL başvuru ücreti ödeyecek. 

TOKİ 100 BİN KONUT BAŞVURU BEDELİ HANGİ BANKALARA ÖDENECEK?

Başvurular Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile gerçekleştirilecek.

TOKİ 100 BİN KONUT ÖDEME ŞEKİLLERİ

Hak sahiplerine konutlar;

Satış fiyatının  %10’u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar),  kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran  ve 240 ay vade ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından  konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.)

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

Projenin yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde iade edilecektir.