Zuhal Topal'la Sofrada tirit tarifi ve malzemeleri! Evde Tirit nasıl yapılır? İşte püf noktası...

Tirit, Zuhal Topal'la Sofrada'nın bu haftaki menüsünde yer alıyor. Ekran başındaki izleyenlerde tarif hakkında detaylı bilgi almak istiyor. Yöresel yemek lezzetlerimizden biri olan tirit kimi bölgelerde düğün yemeği olarak da verilir. Tirit nedir, nasıl yapılır? İşte Zuhal Topal'la Sofrada tirit tarifi ve malzemeleri...

Zuhal Topal'la Sofrada haftanın yemeği tirit oldu. Hafta içi her gün ekrana gelen yarışmada bir hafta boyunca lezzetli yemekler yapılıyor. Düğünlerde sık sık tercih edilen bu yemek Şanlıurfa'da sabah kahvaltılarında sofraları süslemektedir. Peki, Tirit nedir, nasıl yapılır? Evde ilk kez deneyecek olanlar için Zuhal Topal'la Sofrada tirit tarifi ve malzemelerini sizin için hazırladık.

TİRİT MALZEMELERİ

500 gram dana eti

4 adet tırnak pide

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber veya salça

2 iri diş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 adet defne yaprağı

TİRİT TARİFİ

İrice doğranmış dana etlerini 2 su bardağı suyla düdüklü tencereye alın.

İçine tuz, karabiber ve defne yaprağını da ekleyip 30-40 dakika kadar pişirin.

Etleri pişince bir çatal yardımıyla lif lif didikleyin. Suyunu ayırın.

Pideleri küp küp doğrayıp 15 dakikalığına fırına verin ve kıtır kıtır olmasını sağlayın.

Tabaklara bölüştürdüğünüz pidenin üzerine etin suyundan gezdirin ve etleri yerleştirin.

Yoğurdu çırpıp etlerin üzerine gezdirin.

Tereyağını eritip içine kırmızı biber veya salça ekleyip kızdırın.

Kırmızı yağı yoğurdun üzerine gezdirip sıcak sıcak servis edin.

Bu yemeği Ramazan ayında Ramazan pidesi kullanarak da yapabilirsiniz. Didiklenmiş et yerine tavuk veya kavrulmuş kıyma da kullanabilirsiniz.