Tiramisu nasıl yapılır? En kolay tramisu tarifi...

Tiramisu nasıl yapılır? sorusu yoğun olarak araştırılıyor. Bilindiği üzere yaz aylarında soğuk olarak serinleten aynı zamanda da tadıyla kahve severlerin favorisi olan bir tatlı. İtalyan tatlısı olan tiramisu, Türk kahvesi veya tercihiniz olan başka bir kahve türüyle ıslatılan keki, üzerine serpilen kakaosu ile vazgeçilmez bir lezzet. Yapımı zor olmayan tatlının malzemelerini her marketten temin edebilirsiniz. İşte tatlı severlerin merak ettiği tramisu tatlısı...

Son yıllarda kafe ve restoranlarda sıkça tüketilen tatlı olarak karşımıza çıkan Tramisu tatlısını evde de kolayca yapmak mümkün. Misafirlerin severek tüketeceği ve bir dilim daha isteyecekleri tatlı tarifi oldukça merak ediliyor. Kahveli bir tatlı olan tramisu yaz aylarında soğuk olarak servis ediliyor. Lezzetli kremasıyla kendini diğer tatlılardan değişik kılan tiramisunun asıl yapıldığı yer İtalya'dır. Kelime anlamı olarak "neşelendir beni" olarak adlandırılan tiramisu tatlısı, gerçekten yiyene keyif veriyor. İşte kolay tramisu tarifi...

TİRAMİSU NASIL YAPILIR?

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler;

1 adet hazır pandispanya keki

Muhallebisi için;

2.5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)

3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)

1 adet yumurta

200 gram labne peyniri (1 paket)

Islatmak için;

1/2 (yarım) su bardağı sıcak su

3’ü bir arada hazır kahve

Üzeri için;

kakao

Kolay Tiramisu Tarifi Yapılışı

Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır.

15dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.

Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir.

Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.

Üzerine kremanın yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır.

Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır.

Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir.

Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.