Tesbih namazı kaç rekattır?

Tesbih namazı, ömürde bir kez olsun kılınması tavsiye edilen mendub bir namazdır.

Tesbih namazının kılınışı, okunacak dualar merak edilenler arasında yer alıyor. Tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Miraç Kandili 2018 yılında 13 Nisan Cuma gününe denk geldi. Müslümanlar bu tarihte gerekli ibadetleri yerine getirecekler ve bu mübarek günün bereketinden faydalanacaklar. Miraç Kandilinde kılınan namazlar arasında tesbih namazı da yer alıyor. İslam alemi Peygamber Efendimizin müjdelediği tesbih namazını kandil günlerinde kılmaya özen gösteriyorlar. 

HACET NAMAZI NASIL KILINIR? TIKLAYIN

DİLEK DUASI İÇİN TIKLAYIN

TESBiH NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

Tesbih namazına: “Allah rızası için tesbih namazı kılmaya” diye niyet edilir

Miraç Kandilinde kılınması önerilen tesbih namazına niyet ederken şunlar söylenir;

Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerîfin için tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu gece teşrifleriyle âlemleri nûra garkettiğin sevgili habîbin, başimızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz Sallallahu Aleyhi Wesellem'in hürmetine ve bu geceki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Allâhü Ekber“

TESBİH NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Tesbih namazı dört rekattır.

TESBİH NAMAZI KAÇ REKAT HANGİ TESBİH OKUNUR? 

Regaip Kandilinde günahların affına vesile olan tesbih namazı 4 rekat olarak kılınır. Bu namazı kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir.

-"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym".
Regaip Kandili Tesbih namazında her rekatte okunan tesbih adedi 75'dir. Dört rek'atte 300 tesbih okunmuş olur. 

TESBİH NAMAZI NASIL KILINIR? 

"Allâhü Ekber" diyerek namaza başlanır. Yukarıdaki tesbih:

-"Sübhâneke..."'den sonra 15 kere, 
-Zamm-ı sureden sonra 10 kere, -Rükûda 10 kere, 
-Rükûdan doğrulunca 10 kere, 
-Secdede 10 kere, 
-Secdeden doğrulunca 10 kere, 
-İkinci secde de 10 kere, okunur. Böylece birinci rekat kılınmış olur. 

İkinci rekata kalkılınca Fâtiha-i şerîfeden önce yine 15 kere, diğer yerlerde de, tarif edildiği gibi 10'ar kere okunarak 4 rek'at tamamlanır. İkinci rekatte oturulduğunda, "Et-tehiyyâtü..." den sonra, "Allâhümme salli..." ve "Allâhümme bârik...", üçüncü rekat için ayağa kalkıldığında da "Sübhâneke..." okunacaktır.