Gelinim Mutfakta Terkibi Tüffahiye tarifi ve malzemeleri: Terkibi Tüffahiye (Elma dolması) nasıl yapılır?

Terkibi Tüffahiye yapımı ve malzemeleri yayınlandı. Gelinim Mutfakta'da her gün çeşit çeşit yemekler yapılıyor. Gelinler bugün Seda Sayan tarafından açıklanan Terkibi Tüffahiye (Elma dolması) tarifini yapmaya başladı. Ekran başındaki izleyenler, yemeğin tarifini almak istiyor. İşte Gelinim Mutfakta Terkibi Tüffahiye tarifi, malzemeleri!

Gelinim Mutfakta Terkibi Tüffahiye tarifi ve malzemeleri Seda Sayan tarafından verildi. Haftanın ilk gününün de gelinler, kollarını sıvadı ve 5 tam puan almak için mücadele verdi. Programı takip eden seyirciler ise Terkibi Tüffahiye (Elma dolması) nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Tarif listesini kaçıranlar için, Gelinim Mutfakta Terkibi Tüffahiye tarifi ve malzemeleri...

TERKİBİ TÜFFAHİYE MALZEMELERİ!

4 ekşi elma

3 soğan

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık

1 kahve fincanı pirinç

1 tatlı kaşığı kuş üzümü

2.5 kahve fincanı sıcak su

4-5 dal maydanoz

4-5 dal nane

1 çay kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

1 çorba kaşığı limon suyu

TERKİBİ TÜFFAHİYE (ELMA DOLMASI) NASIL YAPILIR?

Soğanları soyup rendeleyin. Zeytinyağını tencerede ısıtıp dolmalık fıstık ve soğanı kavurun. Pirinci bol suda yıkayıp süzün. Kavrulmakta olan soğana ekleyin. Kuş üzümü ve 1.5 kahve fincanı su ilave edip sürekli karıştırarak pirinçler diri kalacak şekilde 8-10 pişirin.

Nane ve maydanozu temizleyip ince ince doğrayın, iç pilava ekleyin. Toz şeker, tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Sebze oyacağı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın ve içlerini biraz oyun. Hazırladığınız iç pilavı elmalara doldurun.

Hazırladığınız elma dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine dizin, 1 kahve fincanı sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.