Terim'den ‘yarım asgari ücret'lik hakaret davası

Fatih Terim, sosyal medya üzerinden kendisine ağır hakaret ettiği iddiasıyla Mahmut Ç.'ye 8 bin 500 liralık tazminat davası açtı. Terim'in avukatı, tazminatı gururu için istediğini söyledi.

Akşam Gazetesi

NESLİHAN KESKİN

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davaya göre Mahmut Ç., 16 Mayıs 2021 tarihinde herkese açık sosyal medya hesabı Twitter'dan teknik direktör Fatih Terim hakkında ağır hakaret içerikli bir paylaşımda bulundu. Terim, avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı tamamlayan savcılık Mahmut Ç. hakkında 'hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

'GURURU ZEDELENDİ'

Mahkemenin verdiği kararla, Mahmut Ç., 'hakaret' suçundan ceza aldı. Fatih Terim, ceza davasının ardından kişilik haklarının saldırıya uğradığı gerekçesiyle Mahmut Ç.'ye 8 bin 500 liralık manevi tazminat davası açtı. Dava hakkında konuşan Terim'in avukatı, "Ailesi, yakın çevresinde ve toplum önünde onur, gurur ve itibarını zedeleyen bu haksız davranışın tazminat bedeli elbette ki 8 bin 500 lira değildir. Fatih Terim bu tazminat bedelini bir zenginleşme aracı olarak görmediğinden asgari ücretin yarısı ile sınırlı tuttu" dedi