TEOG sınavı öğrencilere göre zordu

TEOG sınavları tamamlandı. Öğrenciler ayrıca TEOG sınav yorumlarını ve soruların zor mu kolay mı olduğunu kendi arasında tartışıyor.

TEOG sınavı yapıldı öğrencilerin telaşı sona erdi. Şimdi ise milyonlarca öğrenci TEOG sınav sorularını tarıtışıyor. Sınav nasıldı? Sorular nasıldı? TEOG soruları nasıldı sorusuna sınavdan çıkan öğrenciler yanıt verdi. TEOG ikinci dönem birinci gün sınavlarında Türkçe soruları beklenenden kolay geldi. 

Tartışma konusu olan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorusu:

 


TEOG SORULARI 2016 TÜRKÇE KOLAYDI, MATEMATİK ZORDU

TEOG soruları nasıldı sorusuna sınavdan çıkan öğrenciler yanıt verdi. TEOG ikinci dönem birinci gün sınavlarında Türkçe soruları beklenenden kolay geldi. Ancak TEOG Matematik soruları öğrencileri zorladı.

TEOG TÜRKÇE SINAVI ZORLADI

Öğrencilerin görüşlerine göre Türkçe testi kolaydı. Bazı öğrenciler ilk dönemki TEOG Türkçe testinden daha kolay olduğunu söyledi. Birçok öğrenci 'özveri' ile ilgili soruda takıldıklarını söyledi. Öğrencilerin Türkçe testi ile ilgili görüşleri şöyle:

teog türkçe soruları özveri ve yunus emre sorusu zordu İrem Çelebi: Özveri ile ilgili bir soru vardı. Biraz kafa karıştırıcıydı ama yaptım. Yunus Emreli sordura biraz takıldım. Genel olarak kolaydı. İlk TEOG'a göre daha kolaydı. Birinci TEOG'da daha zorlanmıştım Türkçe'de. Çok soru çözerek çalıştım. Her gün soru çözdüm. Soru çözmekle iş bitiyor. Balon patlatma etkinliği çok güzeldi, stres attık. 

TEOG MATEMATİK SORULARI ZORLADI

Günün ikinci testi matematiğe giren öğrenciler, 40 dakika soruların başında ter döktü. Matematik testi öğrencileri zorladı. Birkaç öğrenci sınavdan ağlayarak çıktı.Öğrencilerin matematik testi ile ilgili görüşleri şöyle;

Şeyma Suna Erdoğan: Türkçe beklediğimden daha kolaydı. Çok rahattı. Hiç endişem olmadı, özgüvenim geldi. Ama matematik gerçekten çok zordu. Birkaç soru hariç çoğu zor soruydu. Ağlayanlar oldu. Matematik biraz sıkıntı. Birinci dönemki matematik testi daha kolaydı. Ben sınavdan bir hafta önce okula gelmedim. Bol bol test çözdüm, tekrar yaptım, öyle hazırlandım. Test çözmenin çok yararı oldu, geliştirdi beni.

Yankı Yiğit Uçar: Sınav iyiydi ama bayağı zor sorular vardı. Türkçe daha kolaydı. Sorular bizim seviyemizin iki kat üstü gibiydi. Soru olarak bayağı bir konu dağılımı vardı. Eşitsizliklerle ilgili soru bayağı kafa karıştırdı. Bu sınava günden 200, 300 soru çözerek hazırlandım. Son gün konu tekrarı yaptım matematikle ilgili. 

Irmak Tali: Türkçe iyiydi ama matematik zordu. Olasılık ile ilgili, koni ve üçgenlerle ilgili soru çıktı. Biraz zorladı. Geçen seneki mazeret sorularına baktık. Onlara benzer sorular çıkacak diye duymuştuk ama alakasız sorular çıktı. Kolaylar bulunuyordu fakat aşırı zor sorular da vardı.

Zeynep Mercan: Matematik biraz zordu. Sınava hazırlanırken kendime ayıracak vaktim kalmıyordu. Her dakika test çözüyordum. Çözdüğüm testlerden bile daha zordu. Hiç böyle sorularla karşılaşmadım. Notlarım bu sefer düşecek gibi. Okul sınavlarıyla alakası yoktu soruların. Geçen seneki testlerle de alakası yoktu. 

Melis İçtener: Türkçe kolaydı ama matematik zordu. Üçgen çevresi, dikmeler ile ilgili sorular zorladı. Gidip de saçma saçma sorular sormuşlar. Güzel güzel sorular vardı kaynaklarda. Birinci TEOG'a göre zordu. İlki daha kolaydı. Kendi kendime çalışarak, test çözerek hazırlandım sınava. Ablamlar da anlattı. 

TEOG PUAN HESSAPLAMA NASIL YAPILIR?

Her iki dönemde Tükçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 6 merkezi ortak sınav yapılmaktadır. Yani öğrenci birinci dönem  6 ve ikinci dönem 6 olmak üzere toplam 12 ortak sınava girmektedir.

Her ortak sınavda 20 soru sorulmaktadır. Bu sınavlardaki her soru 5 puandır. Öğrencinin ortak sınav notu tıpkı yazılılarda olduğu gibi 100 üzerinden değerlendirilmektedir.

Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

TEOG PUAN HESAPLAMA ÖRNEK TABLO 1

Örn: 1. Dönem TEOG Merkezi ortak sınav notları...

İkinci dönemde yine ilk dönemde olduğu gibi 6 merkezi ortak sınav yapılmaktadır. İkinci dönem merkezi ortak sınav notları da aşağıdaki gibi olsun

Örn: 2. Dönem TEOG Merkezi ortak sınav notları

Her iki dönem içinde ayrı ayrı Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar hesaplanırken, ağırlık katsayıları ile çarpılıp 700 üzerinden Ağırlıklandırılmış Teog puanı elde edilecektir.


Örn: 

1. Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((90*4+95*4+100*4+85*2+90*2+95*2)/18)/100)*700 = 653,3333

2. Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((100*4+85*4+90*4+95*2+80*2+80*2)/18)/100)*700 = 626.1111
Bu iki sınavın aritmetik ortalaması alınarak Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı elde edilecektir.
Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı =(1. Dönem Teog OSP +2. Dönem Teog OSP)/2= 639.7222

TEOG KAÇ NET YAPARSAM KAÇ PUAN ALIRIM?

Adayın II. Dönem testlerdeki netleri şöyle olsun:
Türkçe 18 Net (20 soru üzerinden)
Matematik 18 Net (20 soru üzerinden)
Fen ve Teknoloji 18 Net (20 soru üzerinden)
T.C. İnkılap ve Atatürkçülük 19 Net (20 soru üzerinden)
Yabancı Dil 18 Net (20 soru üzerinden)
Bu netler doğrultusunda adayın Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP): 638 (700 puan üzerinden)
Bu adayın,
6. Sınıf Yılsonu Puanı 85 (100 puan üzerinden)
7. Sınıf Yılsonu Puanı 85 (100 puan üzerinden)
8. Sınıf Yılsonu Puanı 80 (100 puan üzerinden) olsun.
Bu adayın ilk dönem sınav puanının da (Kasım ayındaki ilk ortak sınav) 630 olduğunu varsayalım.
Bilgilerini girdiğimiz öğrencinin 500 üzerinden Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP): 442 oluyor.