TEOG maratonu başlıyor

1 milyonu aşkın 8. sınıf öğrencisi ortak sınavlarda yarışacak. Öğrenciler bugünkü oturumda Türkçe, Matematik ve Din kültürü derslerinden sınava girecek. Bu yıl ilk kez Ermeni öğrencilere din sorusu sorulacak.

Doruk ÇAKAR

Ortaokul 8. sınıfta okuyan 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin TEOG maratonu bugün başladı. Her gün 3 sınav olmak üzere ilk dönem TEOG sınavları iki günde tamamlanacak. Bugün saat 09,00’da Türkçe ile başlayacak sınavları Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersleri takip edecek. Öğrenciler yarın ise  Fen ve Teknoloji, İnkîlap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek. 

Ermenilere özel din sorusu 

Musevi öğrencilerden sonra bu yıl 13 Ermeni okulunda okuyan 218 öğrenci için de özel din soruları hazırlandı. Devlet okullarında çalışan 83 öğretmenin hazırladığı 20’şer soruluk her sınav 40 dakika sürecek ve her sınavdan sonra 30 dakika ara olacak. 10 gündür sokağa çıkma yasağı olan Mardin Nusaybin’de yaklaşık 3 bin öğrenci ise sınava giremeyecek. Onlar 12-13 Aralık tarihlerinde yapılacak mazeret sınavlarına katılabilecek.

1 milyon öğrenci ter dökecek!

Bugün ve yarın gerçekleşecek sınava katılamayan öğrenciler için 12 ve 13 Aralık tarihlerinde mazeret sınavları yapılacak. İkinci dönem gerçekleşecek sınavlar ise 27 ve 28 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleşecek. Öğrencilerin merkezi sınavlardan alacakları puanlar, yüzde 70 oranında liseye girişlerine etkili olacak.