TEOG 2016 E-Okul puan hesaplama işlemleri nasıl yapılır

TEOG 2016 2.dönem sınav sorularının ve cevaplarının açıklanmasının ardından öğrenciler TEOG puan hesaplama robotuna akın etti. TEOG sınavları sonucu 1. dönem 700 üzerinden bir puan elde edilecektir. Buna AOSP (Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı) denir. Aynı şekilde 2. dönem TEOG sınavlarından da AOSP hesaplanacaktır.

TEOG 2016 2.dönem sınav sorularının ve cevaplarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenciyi TEOG'da aldıkları notları hesaplama heyecanı sardı. TEOG sınavında alınan puanlar, yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. TEOG mazeret sınavı ise 14-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE GİRMEK İÇİN TIKLAYIN

TEOG LİSE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

TEOG SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

TEOG 

TEOG PUAN HESAPLAMASI 2. DÖNEM NASIL YAPILIR?

TEOG sınavları sonucu 1. dönem 700 üzerinden bir puan elde edilecektir. Buna AOSP (Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı) denir. Aynı şekilde 2. dönem TEOG sınavlarından da AOSP hesaplanacaktır. Öğrencinin 6., 7. ve 8. sınıflardaki ağırlıklı not ortalamalarının (yıl sonu başarı puanl) toplamı, 1. ve 2. dönem AOSP puanlarının ortalamasıyla toplanacak ve 2'ye bölünerek YEP (Yerleştirmeye Esas Puan) hesaplanacaktır. 

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI (AOSP) NEDİR?

Her dönem yapılan TEOG ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar toplanarak her öğrenci için 700 tam puan üzerinden AOSP hesaplanacaktır.

Örnek:

Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((90*4+95*4+100*4+85*2+90*2+95*2)/18)/100)*700 = 653,3333

Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((100*4+85*4+90*4+95*2+80*2+80*2)/18)/100)*700 = 626.1111

Bu iki sınavın aritmetik ortalaması alınarak Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı elde edilecektir.

Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı =(1. Dönem Teog OSP +2. Dönem Teog OSP)/2= 639.7222

TEOG YERLEŞTİRME PUANI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

1.dönem TEOG puanı ve 2. dönem TEOG puanı hesaplamalarınızı yaptıktan sonra bu puanlarınızı kullanarak birçok sitede bulunan TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) Hesaplama aracı ile TEOG yerleştirme puanı hesaplama işlemlerini kolayca yapabilirsiniz.

700 üzerinden hesaplanan Teog ortak sınav puanın üzerine 6. 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları eklenip 2’ye bölünerek Teog Yerleştirme puanı elde edilir.

Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 85,97

Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 90,78

Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 97,88

Teog Yerleştirme Puanı = ( 639.7222 +85,97 +90,78 +97,88 )/2 = 457.1761

ORTAK SINAVLARDA İPTAL EDİLEN SORULAR TEOG PUANINI NASIL ETKİLER?

Sınavlarda iptal edilen soru veya sorular olması durumunda ilgili soru tüm öğrenciler için doğru cevaplanmış sayılacaktır.

TEOG PUAN HESAPLAMASI ÖZEL OKULLAR AYNI HESAPLAMAYI KULLANMAYACAK

TEOG Puan hesaplamasında özel okullar farklı bir hesaplama uygulayarak ile öğrenci alacaklardır. Bu farklı hesaplamada sadece Matematik, Türkçe ve Fen ve Teknoloji dersleri esas alınacak ve toplam puan 800 üzerinden hesaplanacaktır. TEOG hesaplama sayfamızda özel okul yerleştirme puanınızı da hesaplayabilirsiniz. 

Öğrenciler sadece özel okula başvuracak bile olsalar tüm sınavlara gireceklerdir. Ayrıca TEOG sınavlarında her bir dersten alınacak puan, dersin yılsonu notunu ve dolayısıyla yılsonu ağırlıklı not ortalamasını da etkileyeceğinden özel okulların hesaplamada kullanmadığı dersler haricindeki derslere de önem vermek gerekmektedir.

TEOG KAÇ NET YAPARSAM KAÇ PUAN ALIRIM?

Adayın II. Dönem testlerdeki netleri şöyle olsun:

Türkçe 18 Net (20 soru üzerinden)
Matematik 18 Net (20 soru üzerinden)
Fen ve Teknoloji 18 Net (20 soru üzerinden)
T.C. İnkılap ve Atatürkçülük 19 Net (20 soru üzerinden)
Yabancı Dil 18 Net (20 soru üzerinden)
Bu netler doğrultusunda adayın Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP): 638 (700 puan üzerinden)
Bu adayın,
6. Sınıf Yılsonu Puanı 85 (100 puan üzerinden)
7. Sınıf Yılsonu Puanı 85 (100 puan üzerinden)
8. Sınıf Yılsonu Puanı 80 (100 puan üzerinden) olsun.
Bu adayın ilk dönem sınav puanının da (Kasım ayındaki ilk ortak sınav) 630 olduğunu varsayalım.
Bilgilerini girdiğimiz öğrencinin 500 üzerinden Ortaöğretim Yerleştirme Puanı (OYP): 442 oluyor.

TEOG MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?

TEOG sınavlarına mazeretli ya da mazeretsiz katılamayan öğrencilerin bilgileri okul müdürlüğünce sınav günü bitiminde 5 gün içerisinde e-okul sistemine işlenecek. Bu öğrenciler 14-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak mazeret sınavlarına katılacak.

TEOG'da hatalı soru iddiası

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne TEOG’da tarih sorusunun iptali için başvuru yapıldı. Bu yılın en zor sorusu olduğu iddia edilen Tarih testindeki Selanik ile ilgili soru için ikisi de Tarih Öğretmeni olan Başaran Gülöz ve Yusuf Eray Ayar MEB'e başvuruda bulundu.

Adayların 27-28 Nisan tarihlerinde girdiği sınava 1 milyon 170 bin sekizinci sınıf öğrencisi katıldı.
Milli eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavlar tamamlandı. Toplam 1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katılımının öngörüldüğü ortak sınavlar, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda gerçekleştirildi.

TEOG sınavları tamamlandı fakat Selanik sorusuyla ilgili tartışmalar bitmiyor. Bazı uzmanlar sorunun doğru olduğunu söylerken bazıları da sorunun MEB'in içeriklerine göre hatalı olduğunu savunuyor. Tarih öğretmenliği yapan Başaran Gülöz ve Yusuf Eray Ayar Tarih testinde sorulan Selanik ile ilgili sorunun hatalı olduğunu düşünenlerden. Gülöz ve Ayar, MEB'e bir dilekçe yazarak sorunun tekrar incelenmesini ve hatalı olduğunu bildirdi.

İşte öğretmenlerin MEB'e yazdığı dilekçe metni:

"28/04/2016 Perşembe günü TEOG sınavı 2.oturumunda yapılan İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi sınavı A kitapçığı 1.sorusunun, (Selanik'in sosyal-kültürel özellikleri) özellikle usul ve teknik yönünden oldukça sakıncalı ve hatalı olduğunu, bu sebeple yoğun mağduriyet yaşatacağını düşündüğümüzden aşağıdaki açıklamalar sebebiyle iptalinin gerekli olduğunu arz ederiz.

Atatürk'ün çocukluk dönemini yaşadığı Selanik ile ilgili 1.öncülde “Farklı milletlerin bir arada yaşaması” ile 4.öncülde “Çok uluslu bir yapıya sahip olması” ifadeleri MEB kitabımızda açık bir şekilde “ÇOK KÜLTÜRLÜ “yapıya dayandırılmış olup kitabımızın 16. sayfasında net bir şekilde ifade edilmiştir(MEB –İSTANBUL 2010).Ayrıca Bakanlığımız tarafından geçmiş yıllarda yapılan TEOG sınavlarında aynı sorunun oldukça benzerleri sorulmuş “Selanik'in çok uluslu yapısının kültürel zenginlik ifade ettiği,geçmiş TEOG sınavlarımızca da tasdiklenmiştir.” Dolayısıyla sınava hazırlanırken MEB 'in işaret ettiği kazanımlar çerçevesinde hazırlıklarını yapan, Devlet kitabını çalışmalarına ana kaynak olarak kullanan ve geçmiş yıllarda çıkmış soruları çözerek sınava hazırlanan öğrencilerimizin çok ulusluluğu ve farklı milletlerin bir arada yaşamasını KÜLTÜREL özellikle eşleştirmesi kaçınılmazdır. Bu durumda bahsi geçen sorunun büyük bir mağduriyet yaratacağı açıktır, Bakanlığımızca sorunun tekrar incelenerek muhtemel bir hak ihlaline sebebiyet vermeden sorunun iptaline karar verilmesini saygılarımızla arz ederiz"

Tartışma konusu olan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorusu:

 

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ 

Ders Programları: E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde bulunan ders programları bölüm sayesinde velisi olduğunuz öğrencinizin okulda bulunmakta zorunlu olduğu saatleri öğrenebilir dışarıda olduğu sürelerin kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Devamsızlık Bilgileri: Veli izni ya da izin siz devamsızlık gibi bilginiz dahilinde ya da bilginiz dışında olan dönem içi tüm devamsızlıkların günleri saatleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Not Bilgisi: E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki not bilgisi bölümü üzerinden velisi olduğunuz öğrencinizin hangi derslerden sınava girdiğini, hangi notları aldığı gibi ders durumu ile ilgili bilgileri öğrenebilir, kontrolleri sağlayabilirsiniz.

Proje Ödevi: E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki proje ödevi bölümü ile öğrencinizin proje ödevi olup olmadığını varsa ödevin ne olduğu ya da yapılıp yapılmadığı gibi öğrencinizin ödevleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kayıt Alınması ve Silinmesi: E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki kayıt alınması ve silinmesi bölümü üzerindeki velisi olduğunuz öğrencinizin kaydının değişimi ya da silinmesi gibi durumlar hakkında detaylı bilgilerine erişebilirsiniz.

Nakil Bilgisi: E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki nakil bölümü bulunmaktadır. Bu bölüm ile velisi olduğunuz öğrencinizin nakil durumu ile ilgili bilgilerin takibini gerçekleştirebilirsiniz.

Karne Notu: E-Okul veli bilgilendirme sistemine öğrencinizin TC kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yaparak sistemde bulunan karne notu bölümüne erişebilirsiniz. Bu bölümde öğrencinin bir yıl içerisindeki karne notu ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

Diploma Notu: E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden diploma notu ile velisi olduğunuz öğrencinizin mezun olma durumunda aldığı diploma notunun bilgisine erişebilirsiniz.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ ÜZERİNDEN NELERE BAKILABİLİR?

* Not bilgisi
* Devamsızlık bilgisi
* Sınav Tarihleri
* E-karne
* Sınav başvuru sonuçları
* Şube başarı ortalaması
* Nakil işlemleri
* Ders programı
* TEOG giriş yeri
* TEOG sonuçları gibi bilgilere bakabiliriz.