EBA'da eba.gov.tr TEOG soru cevapları (TEOG Türkçe-Matematik-Din)

TEOG soru ve cevapları 2017'yı arayan öğrenciler EBA nedir, EBA girişi nasıl yapılır sorularının yanıtlarını arıyor. 2017 TEOG soru ve cevapları MEB'in Eğitim Bilişim Ağı-EBA'nın internet sayfası eba.gov.tr'den yayınlanacak. TEOG soru ve cevapları 2016 1. dönem çözümleri indirme ekranı eba.gov.tr'den erişime açılacak. TEOG soruları ve çözümleri 26-27 Nisan 2017 indirme ekranı EBA'yla aynı anda haberimizde olacak.

TEOG 1. gün soru ve cevapları eba.gov.tr'den açıklanıyor. 26 Nisan 2017 TEOG Türkçe-Matematik-Din Kültürü soruları ve cevap anahtarları indirme ekranı haberimizde. TEOG 2. dönem 1. gün sınavları bugün yapıldı. TEOG'a giren öğrenciler ve öğrenci velileri TEOG 2. dönem 1. gün soruları ve cevaplarını merak ediyor. 26 Nisan 2017 Çarşamba TEOG soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? TEOG Matematik, Türkçe ve Din Kültürü soru ve cevap anahtarları nasıl öğrenilecek? sorularının yanıtları aksam.com.tr'de. 26 Nisan 2017 TEOG soruları ve cevapları MEB'in Eğitim Bilişim Ağı-EBA'dan yayınlanıyor. 2017 TEOG soruları ve cevapları erişim linki eba.gov.tr olarak açıklandı. Peki TEOG soruları ne zaman açıklanacak. TEOG 2. dönem soruları ve cevapları eba.gov.tr'den yarın saat 14.00'den itibaren erişime açılmış olacak. TEOG sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra adaylara duyurulacak. Sınav sonuçları Haziran ayında adaylara açıklanacak.

TEOG SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG SINAV HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...

EBA GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG SINAV SORULARI NASILDI TIKLA ÖĞREN 

TEOG 2017 PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

2017 TEOG 2. DÖNEM TÜRKÇE SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI (A KİTAPÇIĞI) 

2017 TEOG 2. DÖNEM MATEMATİK SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI (A KİTAPÇIĞI)

2017 TEOG  2. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI

2017 TEOG 2. DÖNEM FEN BİLİMLERİ SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI (A KİTAPÇIĞI)

2017 TEOG 2. DÖNEM İNKILAP TARİHİ SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI

2017 TEOG 2. DÖNEM İNGİLİZCE SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI

TEOG SAAT KAÇTA BAŞLADI

8. sınıf öğrencilerinin katılacağı TEOG sınavının ilk oturumu bugün , ilkinci oturumu ise 27 Nisan'da yani yarın gerçekleştirilecek. İstediği liseye girebilmek için TEOG'da ter dökecek öğrenciler için sınav iki oturumda da 09.00'da başlayacak. Sınava katılım sağlayacak olan öğrenciler bugün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, ikinci gün de Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınavlara girecekler.

TEOG SONUÇLARI 2017 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TEOG sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra adaylara duyurulacak. Sınav sonuçları Haziran ayında adaylara açıklanacak.

TEOG SINAV SORULARI NASILDI? SINAV YORUMLARI NASIL?

Şeyma Suna Erdoğan: Türkçe beklediğimden daha kolaydı. Çok rahattı. Hiç endişem olmadı, özgüvenim geldi. Ama matematik gerçekten çok zordu. Birkaç soru hariç çoğu zor soruydu. Ağlayanlar oldu. Matematik biraz sıkıntı. Birinci dönemki matematik testi daha kolaydı. Ben sınavdan bir hafta önce okula gelmedim. Bol bol test çözdüm, tekrar yaptım, öyle hazırlandım. Test çözmenin çok yararı oldu, geliştirdi beni.

Yankı Yiğit Uçar: Sınav iyiydi ama bayağı zor sorular vardı. Türkçe daha kolaydı. Sorular bizim seviyemizin iki kat üstü gibiydi. Soru olarak bayağı bir konu dağılımı vardı. Eşitsizliklerle ilgili soru bayağı kafa karıştırdı. Bu sınava günden 200, 300 soru çözerek hazırlandım. Son gün konu tekrarı yaptım matematikle ilgili. 

Irmak Tali: Türkçe iyiydi ama matematik zordu. Olasılık ile ilgili, koni ve üçgenlerle ilgili soru çıktı. Biraz zorladı. Geçen seneki mazeret sorularına baktık. Onlara benzer sorular çıkacak diye duymuştuk ama alakasız sorular çıktı. Kolaylar bulunuyordu fakat aşırı zor sorular da vardı.

Zeynep Mercan: Matematik biraz zordu. Sınava hazırlanırken kendime ayıracak vaktim kalmıyordu. Her dakika test çözüyordum. Çözdüğüm testlerden bile daha zordu. Hiç böyle sorularla karşılaşmadım. Notlarım bu sefer düşecek gibi. Okul sınavlarıyla alakası yoktu soruların. Geçen seneki testlerle de alakası yoktu. 

Melis İçtener: Türkçe kolaydı ama matematik zordu. Üçgen çevresi, dikmeler ile ilgili sorular zorladı. Gidip de saçma saçma sorular sormuşlar. Güzel güzel sorular vardı kaynaklarda. Birinci TEOG'a göre zordu. İlki daha kolaydı. Kendi kendime çalışarak, test çözerek hazırlandım sınava. Ablamlar da anlattı. 

TEOG soruları ve cevapları 2017 

TEOG soruları ve cevapları indirme ekranı eba.gov.tr'de. MEB her yıl TEOG soru ve cevapları ile çözümlü videoları saat 14.00'de eba.gov.tr'den yayınlanacak. TEOG soruları ve çözümlü cevapları EBA'yla aynı anda aksam.com.tr'de. 

TEOG 1. gün soru ve cevapları eba.gov.tr'den açıklanıyor. 26 Nisan 2017 TEOG Türkçe-Matematik-Din Kültürü soruları ve cevap anahtarları indirme ekranı haberimizde.

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

EBA giriş nasıl yapılır sorusunun yanıtının detaylarını sizler için derledik. EBA giriş sayfası eba.gov.tr'yi bilgisayarınızın arama çubuğuna yazarak EBA Giriş Sayfası'na ulaşabilirsiniz. 

EBA ÜYE OLMA

EBA içeriklerine ulaşmanız için EBA'ya üye olmanız gerekiyor. Eba üyeliği için EBA Giriş Sayfası'ndaki 'üye ol' bölümünü tıklayarak TC Kimlik Numarası ve istenen diğer bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekiyor. Üyelik işlemi sonrası EBA'dan gelen 'eba şifresi' ve TC Kimlik Numarası ile sisteme giriş yaparak tüm içeriklere ulaşabilirsiniz. 

EBA AMACI?

Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

EBA KURS VE DERS İÇERİKLERİ

MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan pek çok dijital kaynak EBA’da yayınlanırken öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunma imkânı bulabileceklerdir.  Böylece bir kaynak havuzu oluşturulmuş ve öğrenmeye hevesli herkesin kullanımına sunulmuş olacaktır. Bu da eğitimin kapılarını bütün insanlara açıp dört duvar dışında da gerçekleştirilmesine zemin sağlayacaktır.  Yani eğitim hayatın ayrılmaz bir parçası olacaktır.  Öğrencilerin ezberci zihniyetten kurtularak kendi başına karar verebilen ve kendi kendine öğrenebilen bireyler olmasını sağlayacaktır. Ayrıca öğrenciler EBA çatısında buluşunca Türkiye’nin her bir köşesindeki akranlarıyla iş birliği yapmış ve ekip çalışmasını öğrenmiş olacaktır. Öğretmen merkezli eğitimden sıyrılıp öğrenci merkezli eğitimin hayata geçirilmesi daha da kolaylaşacaktır. Bu da ezberci zihniyetten uzak, iyi hazırlanmış kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır.

 

EBA VELİLER İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?

Ayrıca veliler de çocuklarına verilen eğitimin niteliğini EBA üzerinden takip ederek görebilecek, eğitimin iyileşmesine ve kalitesine katkıda bulunabilecek ve böylece eğitimde eskisinden daha fazla rol almış olacaklardır. Artık toplum olarak eğitim bizlerin sorumluluğunda olacak, katkılarımızla büyüyecek ve kendi geleceğimizi şekillendirme imkânını değerlendirmiş olacağız. Bütün bu özellikleriyle EBA; eşit olarak dağıtılan eğitim fırsatını öğrencilerimize ve dünyaya sunmaya adaydır. Eğitimin tüm paydaşlarını kapsayan EBA sizlerin katkılarıyla daha da büyüyecek, güçlenecek ve gelişecektir.

EBA NEDİR?

FATİH Projesi'nin önemli bileşenlerinden biri olan EBA, mekan sınırlılıklarını aşan, araç ve zamandan bağımsız çalışabilen, öğrenme ortamını derslik ve okulların dışına taşıyan, güvenli internet portalı olarak kabul ediliyor. EBA’ya bir öğretmen istediği içeriği yükleyebilirken, başka öğretmenler tarafından oluşturulan not ve sunumlara da ulaşılabiliyor. Bu sistemle birlikte öğretmenler arasında iletişim daha kolay bir hal almıştır. EBA öğretmenlere sağladığı kolaylıkların daha fazlasını öğrencilere sağlamaktadır. EBA'ya giriş yapan bir öğrenci oldukça zengin bir içeriğe ulaşabilmektedir. 

17 milyonu aşkın öğretmen ve öğrenciye hitap eden portal, 12 bin haber, 63 bin görsel, 65 bin video, 6 bin ses kaydı, 2 bin dergi, 17 bin çeşitli ders dokümanı ve 781 kaynak kitapla aktif bir biçimde hizmet veriyor. EBA, öğretmen ve öğrenci için sadece kaynak erişimi değil kendi çalışmalarını da sunabilecekleri bir ortam olma niteliğini taşıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıklamasıyla EBA’nın mobil uygulamasının yenilendiği vurgulandı. Yeni EBA'nın akıllı telefonlarda 1 Aralık 2016 itibarıyla yenilendiği vurgulanan açıklamada, öğretmen ve öğrencilerin hizmetine yeni bir logo ile sunulan yeni EBA'da haber, video, görsel, ses, kitap, dergi ve doküman modüllerinin "içerik" başlığı altında sunulmasıyla bu alanlara çok daha kolay erişim sağlandığı belirtildi.

EBA Haber Modülü'nün de sosyal medyada paylaşılabilir hale getirildiği bildirilen açıklamada, EBA’nın söz konusu sürümünün mobil uygulamaya açılmasının sunduğu önemli yeniliklerden biri olduğu kaydedildi.

EBA NASIL KULLANILIR?

EBA’nın içindeki ses, video, haber gibi modüllere ulaşmak çok basit. EBA sistemini aşağıdaki linkten açıp giriş yapan kullanıcılar, EBA Derslerine, EBA paylaşımlarına ve uygulamalarına çok çabuk şekilde ulaşabiliyor.

EBA GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

2016 çıkmış TEOG soruları (Her bir ders için)

TÜRKÇE DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

MATEMATİK DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

İNGİLİZCE DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

ALMANCA DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

FRANSIZCA DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) Soru Kitapçığı için tıklayınız.

İTALYANCA DERSİ Soru Kitapçığı için tıklayınız.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ (MUSEVİLİK) Soru Kitapçığı için tıklayınız.

Veliler hangi konularda dikkat etmeli?

Öncelikle şu bilinmesi gerekir: Sınava giren aileler değil, çocuklardır. Çocuklar sınava hazırlanırken, aileler de strese hazırlanıyor. Stres, baskıyı doğuruyor. Baskı ise çocukların derslerde motive olmasını düşürüyor. Aile, çocuğa destek olması gerekir. Stresten ve baskıdan uzak, çocuklara “daha cana yakın”, bir anne veya bir baba gibi değil; bir arkadaş gibi yakınlaşması gerekir.

Programlı ve disiplinli ders çalışma konusunda aileler “programlı çalışmak”tan çok, “disiplinli çalışma” konusu üzerinde daha çok duruyor. Disiplin, çocukların eğitiminde önemli bir rol oynarken, aşırıya kaçan disiplin, çocuklar üzerinde olumsuz etki bırakmasına sebep olabiliyor. “Şu kadar saat ders çalışmazsan dışarı çıkamazsın, bilgisayarda oyun oynayamazsın, cep telefonu ve ipad yasak olur” gibi yasak uygulamalar çocuk üzerinde baskıya ve strese sebep olmaktadır. Çocuklar bu tarz durumlarda ders çalışır gibi gözükse de, aklı ailelerin disiplinli hallerinden ötürü kızgın ve canı sıkkın olur. Bu durumda çocuklar ders çalışır gibi yapar ama o dersten bir şey anlamayabilir. Disiplin dengeli olursa “ödül ve ceza” sisteminde eşitlik olduğu an, çocuğun motive oranı artacaktır.

Sınava girecek olan öğrenci, derslerde yapamadığı sorular olduğunda aile, öğrenciye pozitif yaklaşmalı ve öğrencinin “anlayacağı” şekilde yapamadığı sorulara yardımcı olmalıdır. Aile “kendi yaşına göre değil”, çocuğun yaşıtına göre davranmalıdır. “Bu soruyu sen nasıl yapamazsın, basit soru ama yapamadın, o kadar çalışıyorsun bu soruyu mu yapamadın, sen ders çalışmıyorsun” gibi cümlelerden uzak durmalı, sanki aile o soruyu “kendisi” yapamamış gibi davranmalıdır. Şu gerçek ki: Bu tarz davranışlar, çocukların “özgüveni”ni etkilemektedir. Özgüveninden yoksun olan öğrencinin saatlerce ders çalışması, o dersten başarılı olacağı anlamına gelmemektedir.

TEOG ORTAK SINAVLARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR 

a. Ortak sınavlara giriş şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi

b. Cevap kâğıdının, içinde bulunması gereken sınav güvenlik kutu/çantasından çıkmaması, eksik çıkması ya da zarar görmüş olması

c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi ç. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması

d. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi

e. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması

f. Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazları öğrencinin sınav anında yanında bulundurması,

g. Sınav evrakının sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla Bakanlığa gönderilmesi,

ğ. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

h. Ortak sınavı geçersiz sayılan öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz "Eğitime dair güncelleme, yenileştirme ve geliştirme çalışmalarımızın bir sonucu olarak taslak programlarımızı askıya çıkarıyoruz. Taslak program görüşlere sunulmaya ve görüşler doğrultusunda iyileştirmeye hazır hale geldi. Kamuoyunun katkılarını, paydaşlarımızın katkılarını alacağız, ortak aklın süzgecinden geçirerek öğrencilerimizin önüne getireceğiz. 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren de sınıflarımızda öğretmenlerimiz, bu çerçevelere uygun olarak derslerini yürütecekler. demişti.