Telegram'da son görülme nasıl kapatılır? Telegram grup oluşturma, yönetme nereden yapılır?

Telegram uygulaması da sık sık konuşulanlar arasında yer aldı. WhatsApp'ın yerine alternatif uygulamalar arasında bulunan ''Telegram'da son görülme nasıl kapatılır? Telegram grup oluşturma, yönetme nereden yapılır?'' soruları da vatandaşların arama yaptığı konulardan oldu. İşte uygulamada son görülme ve grup oluşturma işlemleri...

Telegram son görülmesi kapatmak isteyen veya yeni bir grup açacak olan kişiler aramalarını hızlandırdı. WhatsApp'ın yeni gizlilik politikası tüm ülkede tartışmalara sebep olurken, farklı bir uygulama arayışına girenler telefonlarına Telegram uygulamasını indirdi. Peki, Telegram'da son görülme nasıl kapatılır? Telegram grup oluşturma, yönetme nereden yapılır? 

TELEGRAM SON GÖRÜLME NASIL KAPATILIR?

Öncelikle Telegram uygulamasını açın ve sol üst kısımdaki menü butonuna dokunun.

Açılan menüden Settings'e girin.

Settings menüsü altından Privacy and Security seçeneğine dokunun.

Last Seen seçeneği burada yer alıyor. Varsayılan olarak Everybody yani herkesin son görülme bilginize erişebilmesi söz konusu. Seçeneğin üzerine dokunun.

Son görülmeyi kapatmak için Nobody'i seçmeniz yeterli olacaktır.

Last Seen seçeneğinin alt kısmında Add exceptions seçeneği var. Bu seçenek yardımıyla son görülme durumuna istisnalar oluşturabiliyorsunuz. Örneğin son görülme bilginizi bir ya da birkaç arkadaşınız dışında herkesten gizlemek istiyorsanız ilgili kişileri buradan istisnalara dahil edebilirsiniz.

Telegram'da katıldı bildirimi nasıl kapatılır? Telegram'da katıldı bildirimi kime gider?

TELEGRAM GRUP OLUŞTURMA NEREDEN AYARLANIR?

Telegram uygulamasını açın. Ekranın sağ alt kısmında yer alan Kalem simgesini seçin. Yeni mesaj penceresinde, yeni grup seçeneğini seçin. Gruba eklemek istediğiniz kişileri seçin ve daha sonra grubunuza isim verin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sağ üst köşede yer alan onay işaretini seçin. Telegram uygulamasında grubunuzu bu şekilde oluşturmuş olursunuz.

Telegram uygulamasında oluşturduğunuz grubu yönetmek için grup başlığını seçin. Ana yönetim menüsüne erişmek için Grubu Yönet seçeneğini seçin. Telegram grubundan ayrılmak için de Ayrılmak istediğiniz Telegram grubunu açın ve check-in yapın. Sağ üst köşede bulunan üç nokta menü simgesini seçin. Daha sonra Gruptan Ayrıl seçeneğine tıklayın. Bu adımlar sayesinde gruptan ayrılmış olacaksınız.

BİP uygulaması kimin, ücretli mi? BİP nedir, nasıl indirilir?

Telegram nedir, nasıl indirilir? Telegram uygulaması ücretli mi, güvenli mi?