SGK SSK hizmet dökümü e devlette

Birçok devlet hizmetinin internet üzerinden sunulduğu günümüzde, SGK SSK hizmet dökümü sorgulama yapmak çok basit. TC Kimlik no ile SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi rahatlıkla yapılabiliyor ve gerekli evraklara ulaşılabiliyor.

Sorgulama işlemlerinin daha kolay yapılmaya başlandığı online sorgulama hizmetlerinden bizler de kolayca yararlanabiliriz. Çünkü online sorgulama işlemlerinin hemen hemen her biri bizler adına yapılan çeşitli işlem kolaylıkları ile sorgulama sayfasında bulunur. SSK ve SGK sorgulama alanında hizmet vermeye başlayan online sorgulama sistemleri sayesinde bizler de gerekli olan tüm bu hizmetlerden yararlanabiliriz.

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

4A HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

SGK Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

 SGK sigorta türleri, 4A(SSK), 4B(Bağ-kur) ve 4C(Emekli Sandığı) olmak üzere 3 farklı gruba ayrılır. Sizde primlerinizi hangi sigorta grubuna ödüyorsanız bu doğrultuda e-Devlet ile sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Yapacağınız sorgulamalar ile prim ödemenizin aylık olarak ne kadar yapıldığını, işe başlama tarihinizi, SSK toplam gün sayınızı ve ay içinde adınıza kaç gün prim ödemesi yapıldığını sorgulama imkanınız bulunmaktadır. Emekli olmuş olanlar da sistem üzerinden çeşitli sorgulamalar yapabilirler. Örneğin, emekli belgelerine ulaşabilirler ya da emekli maaş tutarlarını görebilirler. Kişisel bilgiler ve adreslerinin düzenlemesini de yapabilirler.

SGK Hizmet Dökümü Nedir?

 
Hizmet dökümü belgesi; SGK borç sorgulama, emekli maaşı sorgulama ve hesaplama gibi uygulamalarda kullanılabilen bir belgedir. Bu belge ile ikramiye hesaplama, kıdem hesaplama da yapabilirsiniz. Ayrıca vize alma sürecinde ve mahkeme gibi bir çok resmi kurumda da kullanılabilmektedir.