MHRS hastane randevu online al ALO 182 ücretli mi? TC kimlik no ile MHRS randevu sistemi,

MHRS randevu sistemi ile internet üzerinden istediğiniz hastaneyi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz. İşte MHRS randevu işlemleri... Hastane Randevu Sistemine nasıl giriş yapılır? MHRS-ALO 182 ile Hastane Randevusu nasıl alınır? MHRS sistemi sayesinde internet üzerinden randevu alabilirsiniz. ALO 182'yi kullanarak da randevu alabilirsiniz. MHRS Hastane Randevu Sistemine giriş ve randevu almak için gerekli bilgilerin ayrıntıları aksam.com.tr'de (MHRS-ALO 182-Hastane Randevusu Al) Hastane randevu (MHRS) sistemine üye olduktan sonra Vatandaş Giriş Ekranına ilk olarak T.C kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. Daha sonra hastane randevu (MHRS) sistemine üyelik sırasında almış olduğunuz parolanızı girdikten sonra resimdeki sayıları girerek Giriş butonuna basmanız gerekmektedir. Açılan sayfada sırasıyla il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve hekim bilgilerini seçtikten sonra Randevu Ara seçeneğine tıklayarak hastane randevu (MHRS) sisteminde istediğiniz randevuyu arayabilirsiniz. Daha sonra seçmiş olduğunuz hekime ait uygun saatleri bu sayfada görebilirsiniz ve size en uygun saati belirleyerek buna göre hastane randevunuzu alabilirsiniz. Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından ALO 182 aranır.Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. Kimlik Numarası verilir.Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir.Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt olduktan sonra  sistemine kayıt olduktan sonra daha önceden almış olduğunuz randevularınızı görebilirsiniz. Ayrıca hastane randevu (MHRS) sisteminde hesap bilgilerinize girerek bunları isterseniz değiştirebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde önceden almış olduğunuz randevunuzu iptal etmek için hastane randevu (MHRS) sistemine T.C kimlik numaranız ve parolanız ile giriş yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan Randevu Geçmişi bölümünü seçmeniz gerekir. Daha sonra iptal etmek istediğiniz randevunun yanındaki iptal et seçeneğine tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde istediğiniz zaman randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz ve almış olduğunuz randevularınızı iptal edebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde randevu alma işleminden sonra ya da randevu iptal işleminden sonra Çıkış butonuna basarak hastane randevu (MHRS) sisteminden çıkış yapabilirsiniz. MHRS randevu sistemine erişebilmeniz için yapmanız gerekenleri bu başlık altında okuyucularımız için derledik. İnternet üzerinden alma fırsatı olmayanlar ise ALO 182 ile online randevu alma işlemlerini yapabilir. İşte detaylar... İnternet üzerinden hastane randevunuzu hiçbir ücret ödemeden kolayca alabilirsiniz. Hastane randevusu almanın bir diğer yolu da ALO 182 hattını arayarak hastane randevu alma işlemidir. ALO 182 hattını arayarak da istediğiniz bir saatte sizin seçmiş olduğunuz bir hekimden hastane randevunuzu alabilirsiniz. ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından 182' yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. BTK' ya göre Türkiye' de sabit hatları aramak 01.04.2013 tarihinden itibaren dakikası en fazla 43,89 kuruştur. Türk-Telekom dakikası 7-15 kr. arası ücretlendirme yapmakta olup, tarifeler değişebilmektedir.

HASTANE RANDEVU SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

Hastane randevu (MHRS) sistemine nasıl üye olunur? 

Hastane randevu (MHRS) sistemini kullanarak istediğiniz saatte ve günde dilediğiniz doktordan randevunuzu kolayca alabilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemini kullanabilmeniz için öncelikle sisteme kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt olabilmek için ilk olarak hastane randevu (MHRS) sisteminin resmi sitesine giriş yapmalısınız. Daha sonra Yeni Üye seçeneğine tıklayarak hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt olabilmek için gerekli olan bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Hastane randevu (MHRS) sistemine yeni üye kaydı için doldurulması gereken bilgiler şunlardır; T.C kimlik numarası, adı soyadı, cinsiyeti, doğum yeri ve tarihi, anne ve baba adı, cep telefonu ve E-posta adresi gibi bilgilerdir. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt için gerekli olan bu bilgileri doldurduktan sonra sizin belirleyeceğiniz bir parola ile kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt işleminizi yaptırdıktan sonra isteğinize göre randevunuzu alabilirsiniz.

Hastane randevu (MHRS) sistemi ile randevu nasıl alınır ?

Hastane randevu (MHRS) sistemine üye olduktan sonra Vatandaş Giriş Ekranına ilk olarak T.C kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. Daha sonra hastane randevu (MHRS) sistemine üyelik sırasında almış olduğunuz parolanızı girdikten sonra resimdeki sayıları girerek Giriş butonuna basmanız gerekmektedir. Açılan sayfada sırasıyla il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve hekim bilgilerini seçtikten sonra Randevu Ara seçeneğine tıklayarak hastane randevu (MHRS) sisteminde istediğiniz randevuyu arayabilirsiniz. Daha sonra seçmiş olduğunuz hekime ait uygun saatleri bu sayfada görebilirsiniz ve size en uygun saati belirleyerek buna göre hastane randevunuzu alabilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde, randevu bilgilerinizi girdikten sonra Randevuyu Kaydet seçeneğine tıklayarak hastane randevunuzu alabilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemi ile randevu işleminizi gerçekleştirdikten sonra randevu almış olduğunuz saatten 15 dakika önce hastane ya da poliklinik sistemine hasta girişinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt olduktan sonra  sistemine kayıt olduktan sonra daha önceden almış olduğunuz randevularınızı görebilirsiniz. Ayrıca hastane randevu (MHRS) sisteminde hesap bilgilerinize girerek bunları isterseniz değiştirebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde önceden almış olduğunuz randevunuzu iptal etmek için hastane randevu (MHRS) sistemine T.C kimlik numaranız ve parolanız ile giriş yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan Randevu Geçmişi bölümünü seçmeniz gerekir. Daha sonra iptal etmek istediğiniz randevunun yanındaki iptal et seçeneğine tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde istediğiniz zaman randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz ve almış olduğunuz randevularınızı iptal edebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde randevu alma işleminden sonra ya da randevu iptal işleminden sonra Çıkış butonuna basarak hastane randevu (MHRS) sisteminden çıkış yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden hastane randevunuzu hiçbir ücret ödemeden kolayca alabilirsiniz. Hastane randevusu almanın bir diğer yolu da ALO 182 hattını arayarak hastane randevu alma işlemidir. ALO 182 hattını arayarak da istediğiniz bir saatte sizin seçmiş olduğunuz bir hekimden hastane randevunuzu alabilirsiniz.

ALO 182 İle Hastane Randevu Nasıl Alınır ?

ALO 182 ile hastane randevu alabilmek için ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182’yi tuşlayarak sağlık Bakanlığı Hastane Randevu Merkezini aramanız gerekmektedir. Aradığınız numarada telefonunuza canlı bir sekreter yanıt verecektir. Karşınıza çıkan asistana T.C kimlik numaranızı vererek hastane randevunuzu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden gerekli olanı vermeniz gerekir. Bu işlemlerden sonra asistan size uygun olan saatleri bildirecektir ve sizde seçmiş olduğunuz randevu saatini bildirerek hastane randevu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. ALO 182 hattını arayarak hastane randevunuzu iptal etmek isterseniz de yine aynı şekilde ALO 182’yi tuşlayarak Sağlık Bakanlığı Hastane Randevu Merkezine bağlanmanız gerekir. Çağrınızı yanıtlayan asistana T.C kimlik numaranızı vermeniz gerekmektedir. İptal etmek istediğiniz hastane randevunuza ait tarih ve saat gibi bilgilerini vermeniz gerekir. Bu işlemlerden sonra hastane randevu sisteminden almış olduğunuz randevunuz iptal edilmiş olacaktır. 

Hastane Randevu (MHRS) Sistemi Ve Kullanımı

Hastane randevu (MHRS) sistemi, hastanelerde tarih ve saat baz alınarak, hastane ve hekim seçimleri yapılabilen ve böylece istediğiniz saatte randevu alarak muayene ve işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir sistemdir.

Hastane randevu (MHRS) sistemini kullanabilmeniz için hastane randevu (MHRS) sistemi kaydınızın olması gerekmektedir. Hastane randevu (MHRS) sisteminden yararlanabilmeniz için sisteme kaydınızı yapmanız, bunun için de hastane randevu (MHRS) sistemine T.C. kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinsiyetiniz, doğum yeriniz, doğum tarihiniz, baba adınız, anne adınız, cep telefonunuz, sabit telefonunuz, e-posta adresiniz ve onay için e-posta adresiniz, parolanızı ve onay için tekrar parolanızı bilgilerinizi gitmelisiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt olmanız için bir de “Kaydet” butonuna tıklamalısınız. Böylece, sizin de bir hastane randevu (MHRS) sistemine kaydınız oluşacaktır.

Linkler ile hastane randevu (MHRS) sistemini kullanabilmeniz için, “Vatandaş Giriş Ekranı” na ulaşmalı ve bu ekran yardımıyla sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve parolanızı, resimlerdeki karakterler ile sisteme girmelisiniz. Tüm bilgilerinizi girdikten sonra hastane randevu (MHRS) sistemine girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Hastane Randevu (MHRS) Sistemi İle Randevu Alma

Vatandaş giriş ekranını kullanarak sisteme giriş yaptıktan sonra, sol tarafta istenilen bilgilerinizi giriniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde sizden bazı bilgiler istenecektir. Hastane randevu (MHRS) sistemine randevu alacağınız hastane ya da polikliniğin adresine ilişkin il ve ilçe bilgilerini giriniz.

Hastane randevu (MHRS) sistemine daha sonra ise hastane, semt polikliniği, klinik, klinik yeri, hekim seçimlerini gerçekleştiriniz. “Randevu Ara” butonunu tıklayınız. Size uygun hekim ile hastane bilgilerinden seçiminizi yapınız. Karşınıza çıkacak hastane randevu (MHRS) sistemi yönlendirmeleri ile ekranda bulunan sütunlarda hekim adı, en erken randevu günü, kurum ya da hastane adı, klinik adı, klinik yeri ve yaş şartları listelenecektir. Hastane randevu (MHRS) sisteminden kendinize en uygun seçimi yapınız. Çalışma cetvelinde tarih oynamaları yaparak, randevu tarihinizi de hastane randevu (MHRS) sisteminde değiştirebilirsiniz.

Hastane randevu (MHRS) sistemi saatinizi de değiştirebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde yeşil koltuklar boşta bulunan ve alınabilecek randevuları gerçekleştirmektedir.

Hastane randevu (MHRS) sisteminde randevunuz ile ilgili tüm seçenekleri işaretledikten sonra, “Randevuyu Kaydet” butonuna tıklayınız.

Hastane randevu (MHRS) sisteminde karşınıza bir ekran gelecek ve uyarı karşınıza çıkacaktır. Hastane randevu (MHRS) sisteminde e-mail adresinize randevunuz hakkında bilgi ile karşılaşacaksınız. Hastane randevu (MHRS) sisteminde de görüldüğü gibi, randevu saatinizden en az 15 dakika önce hastane veya poliklinik sistemine hasta girişinizi gerçekleştirmiş olmalısınız. Hastane randevu (MHRS) sisteminden sonra, hastane girişinizi de nüfus cüzdanınız ile birlikte gerçekleştirebilirsiniz.

Hastane randevu (MHRS) sisteminde artık randevunuz bulunmaktadır.

Hastane Randevu (MHRS) Sistemi İle Randevu İptali

Hastane randevu (MHRS) sistemi ile randevunuzu almış olmalısınız, ancak bir süre sonra randevunuzu yanlış aldığınızı ya da unuttuğunuz bir iş ile aynı zamana denk geldiğini hatırladınız. Hastane randevu (MHRS) sistemi ile randevunuza yarım saat bile kalmış olsa iptal edebilirsiniz.

Hastane randevu (MHRS) sistemi ile bu randevularınızı, sağ tarafta bulunan 4 butondan, üsttekini seçerek randevu geçmişine ulaşabilir, randevunuzu iptal edebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde bulunan randevu geçmişi bilgisinin sonundaki “İptal Et” butonu ile kolayca iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

 “Randevuyu iptal etmek istediğinizden emin misiniz?” sorusuna “Evet” seçeneğini tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.

Hastane Randevu (MHRS) Sistemi-Hesap Bilgileri

Hastane randevu (MHRS) sistemi hesap bilgileri sizlerin hesabınız ile ilgili bilgilendirilmenizi sağlayan bir menüdür. Hastane randevu (MHRS) sistemi ekranının sağ tarafında bulunan ve üstten ikinci sırada olan seçenektir. Şifre değiştirme, hesap bilgileri düzenleme gibi işlemlerinizi hastane randevu (MHRS) sisteminde bulunan bu menü ile gerçekleştirebilirsiniz.

Hastane Randevu (MHRS) Sistemi-Randevu Görüntüleme

Hastane randevu (MHRS) sistemi randevu görüntüleme için “Randevu Geçmişi” menüsüne tıklayınız. Ayrıntılı bir şekilde randevularınızı görebilirsiniz, günlerinizi randevulara göre planlayabilirsiniz.

Hastane Randevu (MHRS) Sistemi-ALO 182

Hastane randevu (MHRS) sistemini sadece internet ile kullanamazsınız. Hastane randevu (MHRS) sistemini telefon ile ALO 182 numarasını kullanarak da randevularınızı planlayabilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemi ücretlendirmesi de tarifeniz kapsamında değerlendirilerek, faturanıza yansıyacak veya kontör miktarınızdan düşecektir.

Hastane Randevu (MHRS) Sistemi Şifresinin Unutulma Durumları

Hastane randevu (MHRS) sistemine giriş yaparken şifrenizin hatalı olduğuna dair bilgi mesajı alıyorsanız, hastane randevu (MHRS) sisteminde şifresini yeniletmek için “Vatandaş Giriş Ekranı” nda bulunan “Parola Hatırlatma” butonuna tıklayınız. E-Posta ya da cep telefonu SMS bilgisi ile hastane randevu (MHRS) sistemi şifresini yeniletebilirsiniz.

Açılan ekranda tercihinizi bu iki yoldan biri ile gerçekleştirdikten sonra da T.C. kimlik bilginiz ve seçtiğiniz yöntem bilginizi yani e-posta ya da telefon numarası bilginizi girerek şifrenize kavuşabilirsiniz.

Hastane randevu sistemi ile vatandaşlara büyük ölçüde kolaylık sağlanmış olundu. Hastane randevu sistemi ile randevu almak bize zamandan tasarruf etmemizi sağlamaktadır. Ayrıca ücretsiz bir şekilde Türkiye2nin istediğimiz yerinden dilediğimiz hastanede ve poliklinikten randevu alabilmekteyiz. Hastane randevu sistemi ile hastanelerde daha iyi kaynak planlaması yapılmaktadır. Bu sayede hastaların memnuniyeti artmaktadır. Artık hastane randevu sistemi ile hastalar uzun kuyruklar beklemek zorunda kalmayacaktır. Ayrıca hastane randevu sistemi, hastane randevu merkezinin verileri ile sağlık politikalarının geliştirilmesine yardımcı olmaktadır.

HASTANE RANDEVU TELEFONU NE: Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından ALO 182 aranır.Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. Kimlik Numarası verilir.Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir.Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

HASTANE RANDEVU TELEFONU ALO 182 MHRS RANDEVU HATTI ÜCRETLİ Mİ: ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından 182' yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. BTK' ya göre Türkiye' de sabit hatları aramak 01.04.2013 tarihinden itibaren dakikası en fazla 43,89 kuruştur. Türk-Telekom dakikası 7-15 kr. arası ücretlendirme yapmakta olup, tarifeler değişebilmektedir.

İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsizdir.

Hastane İçi Randevu Alımı; Hastanelerde görevlendirilen personel yardımı ile kontrol ve konsültasyon randevuları yanında muayene randevusu da alınabilir.

MHRS RANDEVU İPTAL NASIL YAPILIR: MHRS sistemi üzerinden aldığınız randevuyu son 15-20 dakikaya kadar iptal edebilmektesiniz.

MHRS Randevunuzu iptal etmek için önce MHRS randevu sayfasından TC kimlik numaranızı ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor.

http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basmak sureti ile randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrıca ALO182 MHRS hattını arayarak da randevunuzu iptal ettirebilirsiniz.

MHRS RANDEVU GÖRÜNTÜLEME: Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilirsiniz.

MHRS ŞİFREMİ UNUTTUM NASIL ALABİLİRİM: Hastane randevu şifrenizi unuttuysanız ne yapmalısınız? Yeni şifre için 3 yol var. Tıklayın yeni şifrenizi oluşturmayı öğrenin

MHRS AİLE FERTLERİ İÇİN RANDEVU ALABİLİR MİYİM: İşlemler T.C. Kimlik numarası üzerinden yapıldığından bütün Aile fertleriniz için ayrı ayrı kendi Kimlik numaraları ve Kimlik bilgileri ile hesap oluşturmalısınız. İsterseniz aile fertleri için üye kaydı oluştururken hepsinde aynı mail adresi ve telefon numarasını kullanabilirsiniz.

MHRS MOBİL UYGULAMASI: Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobil" uygulaması hizmete girmiştir.

"MHRS Mobil" cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (app store, play store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.