Tayyip Dede'ye teşekkür ediyorum... Ameliyat sonrası okula dönüş

Bitlis'teki açılış töreninde Başkan Erdoğan'dan göz ameliyatı için pankartla destek isteyen 9 yaşındaki Ada Koçyiğit'in operasyonu başarıyla sonuçlandı. Gözleri artık daha iyi gören küçük Ada, okula başladı.

BÜLENT ŞANLIKAN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 25 Ağustos 2024 tarihinde, Bitlis'te Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni'ne katılmıştı. Bu törende "Göz ameliyatıma destek ol Tayyip Dede" pankartı açan 9 yaşındaki Ada Koçyiğit gündem olmuştu. Başkan Erdoğan'ın talimatıyla gözünde kayma ve şaşılık nedeniyle sağlık sorunları yaşayan Ada Koçyiğit, geçtiğimiz günlerde Bitlis'ten İstanbul'a getirtilerek Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarılı bir operasyon geçirdi.

İYİLEŞTİ, BİTLİS'E DÖNDÜ

Hastanede son kontrolü yapılan Ada, taburcu olduktan sonra memleketi Bitlis'e ailesiyle birlikte dönüş yaptı. Gözleri artık daha iyi gören ve sağlığına kavuşan Ada en büyük hayali olan okuluna kavuştu. Bitlis'teki Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 4/A sınıfında okuyan Ada'yı sıra arkadaşları sevgiyle karşıladı. Küçük Ada, "Tayyip Dede sayesinde derslerime çok iyi çalışıyorum" diye konuştu.

'MADDİ ENGEL VARDI'

AKŞAM'a konuşan Baba Musa Koçyiğit süreci şöyle anlattı: "Ada'nın göz ile ilgili sorunu 2018 yılından bu yana vardı. Göz kasları ile ilgili ameliyat olması gerekiyordu. Ada'yı İstanbul'a götürmeye karar verdik. Maddi sıkıntılar nedeniyle kızımın olması gereken son ameliyatını yaptıramadık. Bundan dolayı aile olarak üzülüyorduk. Cumhurbaşkanımızın Bitlis'e geleceğini öğrenince kendisine 'Göz ameliyatıma destek ol Tayyip Dede' pankartı ile Ada'nın durumunu bildirmek istedik. Sağ olsun kayıtsız kalmadı hemen talimat verdi. Kendi doktoru olmak üzere Sağlık Bakanımız da konu ile yakından ilgilendi" diye konuştu.