Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümünde tavuklu tantuni tarifi ekrana geldi. Tarifi kaçıran izleyenler Gelinim Mutfakta evde tavuklu tantuni nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Hafta içi her gün yayınlanan yarışma programında lezzetli yemekler yapılıyor. Puanlamayı ise kayınvalideler yapıyor. İşte evde tavuklu tantuni tarifi ve malzemeleri...
TAVUKLU TANTUNİ MALZEMELERİ
500 gram tavuk göğsü
2 adet kuru soğan
2-3 adet domates
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Maydanoz
Tuz
Lavaş ekmeği
TAVUKLU TANTUNİ TARİFİ
Tavuğu bir tencerede haşlayın. Diğer taraftan da soğanları piyazlık doğrayın. Domatesleri de soyup küp küp doğrayın. Maydanozları doğrayıp tuz ve soğanla karıştırın. Haşlanan tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Daha sonra zeytinyağını tavaya ekleyip ocağa alın. Yağ ısınırken baharatları da tavaya ekleyin ve iyice kavurun. Ardından tavukları ilave edin ve güzelce kavurun.
Ocağı kapatmaya yakın domates ve soğanı ekleyin. En son maydanozu da ilave edip karıştırın. Lavaşları tavanın üzerine kapatarak yağlayın. Tavuğunuz pişince ekmeğinizin arasına koyup servis edebilirsiniz.