Tavuklu patlıcan pilav tarifi, Gelinim Mutfakta'da yayınlandı. Gelinler bugünde hünerlerini sergilemek üzere mutfağa girdi. Evlerinde programı takip eden izleyenlerde, akşam yemeğine bu tavuklu patlıcanlı pilav tarifini hazırlamak isteyecek. Peki, Gelinim Mutfakta Tavuklu patlıcan pilav nasıl yapılır?
TAVUKLU PATLICANLI PİLAV MALZEMELERİ
2 su bardağı pirinç
1 adet patlıcan
250 gram tavuk göğüs eti
1 paket çam fıstığı
1 çay kaşığı safran
3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
TAVUKLU PATLICANLI PİLAV TARİFİ
Öncelikle tavuk eti haşlanır ve didiklenerek bir kenara alınır. Sonrasında patlıcan alacalı soyulur, küçük küçük doğranır ve acısının çıkması için tuzlu suya yatırılır.
Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. İçine çam fıstığı konulur ve çevrilerek pembeleştirilir. Fıstıklar pembeleşince tencereye tuzlu sudan çıkarılmış ve hafifçe kurutulmuş patlıcanlar eklenir.
Patlıcanların rengi döndükten sonra didiklenmiş tavuk eti de tencereye eklenir ve 1-2 dakika hep beraber çevrilerek karıştırılır.
Sonra olarak tencereye pirinçler de eklenir ve tane tane olana kadar kavrulur. Son olarak tencereye tuz, tarçın, karabiber, tavuk suyu veya su eklenir, pilav pişmeye bırakılır.
Pilav piştikten sonra ocaktan alınır ve bir kenarda dinlendirilir. İyice dinlenen pilav servis kaselerine alınır, servis edilir.
Afiyet olsun!