Gelinim Mutfakta Tavuklu kağıt kebabı tarifi: Tavuklu kağıt kebabı nasıl yapılır?

Tavuklu kağıt kebabı gelinler tarafından yapılacak. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu tarif her damak zevkine hitap ediyor. Ekranların en eğlenceli yemek yarışmasında en yüksek puanı Tavuklu kağıt kebabını en iyi yapan alacak. Gelinim Mutfakta Tavuklu kağıt kebabı tarifi ve püf noktalarıyla...

Gelinim Mutfakta Tavuklu kağıt kebabı tarifi ekran başında bulunan izleyenlerin not almak istediği lezzetlerden olacak. Her gün farklı yemek tarifleriyle ekrana gelen Gelinim Mutfakta'da Seda Sayan Tavuklu kağıt kebabı malzemelerinin vererek belirtilen süre içinde yapmalarını istedi. Tavuklu kağıt kebabı nasıl yapılır? 

TAVUKLU KAĞIT KEBABI MALZEMELERİ

  1. 6 adet kemiksiz tavuk kalça
  2. 1 su bardağı bezelye – haşlanmış ya da dondurulmuş
  3. 1 adet kabak – küp doğranmış
  4. 1 adet orta boy patlıcan
  5. 2 adet orta boy patates
  6. 10 – 15 adet arpacık soğan
  7. 4 diş sarımsak
  8. 10 adet siyah zeytin

Sosu için Malzemeler

  1. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  2. 2 yemek kaşığı az tuzlu soya sosu
  3. 1 tatlı kaşığı domates salçası
  4. 1 tatlı kaşığı biber salçası
  5. 1 çay bardağı iri dövülmüş Ceviz
  6. 3 çay kaşığı tuz Tuz
  7. 2 çay kaşığı Karabiber
  8. 2 çay kaşığı Kuru kekik

TAVUKLU KAĞIT KEBABI NASIL YAPILIR?

Salçaları, zeytinyağını, soya sosunu, iri dövülmüş cevizi, tuz, karabiber ve kekiği bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuklara ilave edin ve iyice karıştırın.

Kabak ve patlıcanı iri küp, patatesi daha küçük küpler olacak şekilde kesin, sarımsakların üzerine vurun, arpacık soğanları soyun ve tavuklarınızın olduğu kaseye ilave edin. Bütün sebzeleri ve tavukları iyice harmanlayın.

Hazırladığınız karışımı 4 eşit parçaya bölün ve yağlı kağıtlara paylaştırın. Üzerini kapatacak şekilde kenarlarından kıvırarak şeker paketi gibi hazırlayın.

190 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.