Gelinim Mutfakta tavuklu çökertme kebabı tarifi bugün yeni bölüm ile izleyenlerin karşısına çıktı. Kanal D'de ekrana gelen yarışmada her gün farklı tarifler yapılıyor. Lezzetli bir tarif olan tavuklu çökertme kebabı seyircilerin karşısına çıktı. Akşama bu tarifi denemek isteyen izleyenler, Gelinim Mutfakta tavuklu çökertme kebabı nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor.
TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI MALZEMELERİ
500 Gram Tavuk Göğsü Eti
Yeteri Kadar Sıvı Yağ
4 Diş Sarımsak
3 Adet Sivri Biber
Yeteri Kadar Tuz
Yeteri Kadar Kırmızı Toz Biber
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
Taban Malzemeleri
2 Adet Patates Sos Malzemeleri
1/2 (Yarım) Su Bardağı Çırpılmış Yoğurt
Servis Malzemeleri
Yeteri Kadar Sıvı
Yağ
Arzu Edilen Kadar Acı Kırmızı Toz Biber
Arzu Edilen Miktar İnce Kıyılmış Maydanoz
TAVUKLU ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ
Sıvı yağda tavuk etlerini rengi değişene kadar soteleyin. Sarımsağı ve sivri biberi ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve toz biberini ekleyin. Salçayı ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Patatesleri rendeleyin suyunu süzüp kızartın. Servis tabağına patates kızartmalarını alın. Üzerine sırasıyla çırpılmış yoğurt ve tavuk etini servis edin. Son olarak kızgın yağda toz biberi çevirin servis tabağını acı sos ve maydanozla süsleyin.