Tavuk suyu çorbası tarifi! Terbiyeli sebzeli tavuk çorbası yapımı püf noktaları

Tavuk suyu çorbası tarihi püf noktaları araştırılıyor. Tavuk suyu çorbası yapımı nasıldır? Kış aylarının gelmesi ile beraber yemek seçimleri de değişiklik gösterdi. Vatandaşlar hastalıklara karşı önlem alabilecekleri, vücut direncini güçlendiren yiyecekleri tercih ediyorlar. Kış mevsiminde en çok yenilen yiyeceklerden biri de çorbalardır. Tavuk suyu çorbası, içerisinde bulunan vitamin ve mineral zenginliğinden dolayı çok fazla tercih edilmektedir. Özellikle sebzeli tavuk suyu çorbası rağbet görmektedir. Hasta olanlar iyileşmek için, hasta olmayanlar ise önlem almak için bu çorbayı tercih ederler. Peki tavuk suyu çorbası nasıl yapılır? Bu çorbayı yaparken aromayı ve besleyiciliği arttırmak için; havuç, maydanoz ve kereviz sapı ekleyebilirsiniz. Tavuk suyu çorbası yapımı ile ilgili merak edilenlere haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Tavuk suyu çorbası tarifi nasıl yapılır sorusunun cevabı merak ediliyor. Tavuk suyu çorbası yapımı vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasına girdi. Mevsim değişikliği ile beraber tercih edilen yemeklerde de değişiklik ortaya çıkıyor. Vatandaşlar hastalıklara karşı önlem alabilecekleri, vücut direncini güçlendiren yiyecekleri tercih ediyorlar. Kış mevsiminde en çok yenilen yiyeceklerden biri de çorbalardır. Tavuk suyu çorbası, içerisinde bulunan vitamin ve mineral zenginliğinden dolayı çok fazla tercih edilmektedir. Özellikle sebzeli tavuk suyu çorbası rağbet görmektedir. Hasta olanlar iyileşmek için, hasta olmayanlar ise önlem almak için bu çorbayı tercih ederler. Peki tavuk suyu çorbası nasıl yapılır? Bu çorbayı yaparken aromayı ve besleyiciliği arttırmak için; havuç, maydanoz ve kereviz sapı ekleyebilirsiniz.Çorba kelimesi, Farsça’da Şurba sözcüğünden gelir.

'Tuzlu madde'' anlamına gelen; ŞUR ile '' Aş '' anlamına gelen BA sözcüklerinin birleşmesinden oluşmuştur. Tavuk suyu çorbası yapımı ile ilgili merak edilenlere haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

TAVUK SUYU ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Tavuk suyuna 3 su bardağı kadar su ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip kaynatın.

İçerisine tel şehriyeleri ilave edip karıştırın.

Limon suyu, un ve az miktarda suyu çırparak çorbaya ilave edin.

Şehriyeler pişmeye yakın tuz, nane, isteğe bağlı pul biber ve karabiber serperek 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın. Afiyet olsun…

Çok lezzetli ve besleyici olan bu çorbayı bebeğiniz için yaptığınızda pul biberi ya çok az kullanabilirsiniz veya hiç kullanmayabilirsiniz.

TAVUK SUYU ÇORBASI MALZEMELERİ

1 su bardağı tavuk suyu

1 çay bardağına yakın tel şehriye

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı limon suyu

haşlanıp didiklenmiş göğüs eti

3 su bardağı sıcak su

tuz

pul biber

karabiber

nane

ÇORBANI TARİHÇESİ

Çorba kelimesi, Farsça’da Şurba sözcüğünden gelir. 'Tuzlu madde'' anlamına gelen; ŞUR ile '' Aş '' anlamına gelen BA sözcüklerinin birleşmesinden oluşmuştur. 'Tuzlu madde'' anlamına gelen; ŞUR ile '' Aş '' anlamına gelen BA sözcüklerinin birleşmesinden oluşmuştur.  '' ŞUR - BA ''     ''SUR - BA '' Geçen zaman içerisinde; değişikliğe uğrayarak, ''ÇORBA '' adını almıştır. Genel olarak ÇORBA ; Yaz- Kış, her öğün, sıcak veya soğuk olarak içilen, sulu bir yiyecektir. Bazı yörelerde; '' ÇORBA '' ya '' AŞ '' da denilmektedir. Çorba sözcüğü mecazi anlamda, bir karışıklığı ifade etmek için de kullanılır. Örneğin; - Bu iş çok karışmış, çorba gibi olmuş. Arkeolojik kazılara göre; ÇORBA, insanoğlu' nun sofrasına, M.S. 3. Yüzyıl civarlarında, insanoğlu' nun ateşi bulması ile girmiştir. İlk olarak; o devrin azizlerinden olan, St. Patroklus isimli bir azizin; arpa ekmeğini suya batırıp, üzerine tuz serpip yemesi ile karanlık çağlardan başlayarak, Avrupa' nın beslenme sistemine girecek olan; '' çorba'nın ilk hali'' oluşmuş ve '' çorbaya giriş '' yapılmıştır. Bu da; Çorba 'nın, fakir sofralarının, vazgeçilmez bir yemeği oluşunun, başlangıcı olsa gerek. O zamanlarda; Çorba ' nın suyu değil, ekmeği önemliymiş. Tabağa önce ekmek koyulup , üstüne; suyu ( su veya et suyu ) koyulurmuş. Çorba ' nın suyunun öne çıkmasını, Pierre François la Varenne sağlamıştır. Bundan sonra; Orta çağ Avrupası' n da bir süre sonra, Çorba' nın içine koyulan ekmek dilimlerinin sayısı; ev sahibinin, bonkörlüğünü veya cimriliğini tayin eder olmuştur. Avrupa ' da alta ekmek koyulup, üstüne su veye et suyu dökülerek yapılan çorba şekli , bugün Fransızlar ' ın yaptığı, çok ünlü;'' Soğan Çorbası'' olarak, halen yerini korumaktadır. İlk hazır çorba; Orta Asya kökenli, Tarhana ( darhane ) dir. Daha sonra, Çorba ' nın ilk örnekleri ise, 17. ve 18. yüzyıllarda, bilhassa yolcular tarafından kullanılan, '' Cep Çorbası '' ( pocket soup ) şeklinde oluşmuştur. Et artıklarından, konsantre olarak, sert yapıştırıcı kıvamında yapılan cep çorbaları, senelerce dayanması bakımından, çok önem taşımaktaydı. Parça parça kopartılarak kullanılan bu çorba; sıcak suyun içinde eritilerek hazırlanırdı. İlk devirlerde, İNSANOĞLU ' NUN HAZIRLADIĞI İLK ÇORBA : İnsanoğlu; ateşe dayanıklı pişirme kaplarını buluncaya kadar, bir çok deneyimlerde bulunmuşlardır. Araştırmacılar; bu deneyimler içerisinde, en ilginç olanını şöyle ifade etmişlerdir. O zamanlarda yaşayan insanlar, taşları döşeyerek bir çukur oluşturup, içine doldurdukları suya sürekli olarak, ateşte ısıttıkları taşları atarak, suyun kaynamasını sağlamışlardır. Bu suya etleri, sebzeleri ve bakliyatları atıp pişirerek, ilk çorba ' yı gerçekleştirmeye çalışarak, İLK ÇORBA ' yı hazırlamışlardır. Tabii ki bu yöntemle çorba yapmak, hiç de kolay olmamıştır. İnsanoğlu, daha sonra; taşları oyarak ve topraktan, ateşe dayanıklı pişirme kapları yapmışlardır. İlk Çorba ' nın ortaya çıkışı; insanoğlunun hayatta kalabilme çabalarından doğmuştur. Bu; zor ve zorunlu uğraş, ağır ağır ve uzun sürede  pişirdikleri çorbadan yayılan koku ile, nefis yemek pişirme ve yeme zevkini tatmışlardır. 16. Yüzyıl başlarında, Anadoluyu ziyarete gelen, ünlü zengin; Dernschwam günlüğüne şöyle yazmıştır. '' - Türklerin baş yemeği, ÇORBA ' dır.