Gelinim Mutfakta tavuk ballotine tarifini öğrenmek isteyenler araştırmalarını hızlandırdı. Kanal D'nin en çok izlenen yemek yarışmasında ekrana gelen tarifler izleyenler ekran başına kilitliyor. Peki, Gelinim Mutfakta tavuk ballotine nasıl yapılır? İşte lezzetli tavuk ballotine tarifi ve malzemeleri...
TAVUK BALLOTİNE MALZEMELERİ!
2 tavuk göğsü
100 gr kıyma
2 büyük tarla mantarı
1 büyük muz arpacık, soyulmuş
1 avuç maydanoz, doğranmış
300 ml tavuk suyu
1 topuz tereyağı
1 diş sarımsak, ezilmiş
250 ml çift krema
1 avuç kavrulmuş yeni patates
3 dış yaprak savoy lahana, sotelenmiş
TAVUK BALLOTİNE TARİFİ
Kaynaması için büyük bir tencereye su koyun.
Tavuk göğsünün uzun tarafını kesin, neredeyse yarım genişlikte dilimleyin ve bir kitap gibi açın, ardından iki yaprak streç film arasına sandviç yapın. Tavuğu bir tencerenin arkasıyla ezin, çok ince olmalı.
Mantarları ve arpacık soğanının 1/2'sini doğrayın ve biraz tuz ve karabiberle domuz kıymasına karıştırın. Eğer varsa küçük bir blender kullanın.
Tavukları sosis şeklinde sarın ve streç filme sarın. Diğer tavuk göğsü ile tekrarlayın.
Tavuk oy pusulalarını suyun içinde 20 dakika pişene kadar haşlayın, suyun kaynamadığından emin olun, aksi halde tavuk sertleşir.
Arpacık soğanının diğer yarısını tereyağlı bir tavada bir dakika kavurun, ardından sarımsağı ekleyin.
Tavuk suyunu ekleyip yarı yarıya azaltın, ardından kremayı dökün, kaynamaya bırakın ve kalan maydanozu eklemek için ocaktan alın.
Tavuğu streç filmden çıkarın ve sıcak bir tavada tereyağ ile her tarafı renk alana kadar kızartın.
Tavuğu dilimleyin ve kavrulmuş yeni patatesler ve bir çiseleyen sos ile bir lahana yatağında servis yapın.