Gelinim Mutfakta tavşan içi tarifi ve malzemeleri ekran başında bulunan izleyicilerin ilgisini çekti. Haftanın finaline doğru yaklaşırken gelinler en yüksek puanı alıp yarışmada kalmak için uğraşıyor. Bugününün yemeği olarak seçilen tavşan içi, Giresun yöresine ait bir yemek türüdür. Gelinim Mutfakta tavşan içi tarifi ve malzemeleri...
TAVŞAN İÇİ NASIL YAPILIR?
Tavuğu iyice yıkayıp derin bir tencereye alın. İçine dörde böldüğünüz havuç ve soğanı, kekik dalları, karabiber, tuz ve su koyup haşlayın.
Haşlanan tavuğu didikleyerek kenara alın.
Pilav tenceresinde tereyağını eritin. Yıkadığınız bulgurları ilave edip karıştırın. Tuz ve suyunu ekleyip pişirin.
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve içine toz sarımsak ilave edip karıştırın kenara alın.
Servis yapacağınız kabın içine kuru yufkalardan bir tanesini kırın üzerine iki kepçe tavuk suyu, pişen bulgur pilavından birkaç kaşık koyun, üzerine didiklenmiş tavuk ve sarımsaklı tereyağından üç dört kaşık gezdirin.
Tekrar kuru yufka kırın ve sırasıyla tavuk suyu, pilav, tavuk ve tereyağı gezdirerek malzemeler bitene kadar sıra sıra yerleştirin.
En üstüne kalan tavukları koyun kalan tavuk suyundan gezdirin, tereyağına pul biber ekleyin ve tavukların üzerine döküp sıcak servis edin.