1 milyona yakın taşeron işçinin kadroya geçti

1 milyona yakın taşeron işçinin kadroya geçmesinin ardından 50 bin KİT personeli için yeni düzenleme yapılacak mı merak konusu olmuştu. Devam eden KİT tartışmaları sonrasında Erdoğan'dan açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda başlattığı milletvekili buluşmalarına dün 14 ilden 43 milletvekili ile devam etti.

Taşeron işçilerin kadro başvurusu dün sona erdi. Fakat taşerona kadro konusunda KİT tartışmaları devam ediyor. KİT personeli olan 50 bin kişi kadroya geçememişti. Peki KİT'lerle ilgili son durum ne yeni düzenleme yapılacak mı? Konuyla ilgili Erdoğan'dan açıklama geldi. 

TAŞERON KADRO ŞARTLARI BİLMENİZ GEREKEN 12 MADDE İÇİN TIKLAYINIZ

SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

KİT'TEKİ TAŞERONLAR İŞÇİLER SON DURUM NE?

Toplantıda taşeron düzenlemesi de gündeme geldi. Söz alan milletvekillerinin bir bölümü KİT'lerde çalışan personelin kapsam dışında tutulmasından dolayı seçmenlerden şikayet geldiğini belirtince Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buna çözüm olarak KİT'lerde çalışan taşeron işçilerinin her birinin kendi bulunduğu KİT'te kadroya alınabileceğini söylediği belirtildi.

TAŞERON KADRO BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Taşeronda son başvuru tarihi 11 Ocak’tır. Başvurular 11 Ocak mesai bitiminde tamamlanacaktır." açıklamasında bulundu. Taşeron çalışanların yıllardır beklediği kadro müjdesi 2017'nin son günlerinde gelmişti.

Başvurular, alt işverene değil, istihdam sağlayacak kurumlara yapılıyor.

Düzenleme, 4 Aralık 2017 itibarıyla çalışmakta olanları kapsıyor.

Bu tarihte askerde olanlarla doğum veya hastalık izni kullananlar da kapsam dahilinde olacak.

Başvuruların ardından, kesin liste 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında ilan edilecek.