Gelinim Mutfakta taş kadayıf tarifi, malzemeleri! Taş kadayıf nasıl yapılır?

Taş kadayıf tarifi, haftanın final tatlısı oldu. Gelinim Mutfakta'da final heyecanı yaşanırken yapılan yemeklerle bir kez daha puanlama yapılacak. Ekranların en çok izlenen yarışma programlarından olan Gelinim Mutfakta taş kadayıf tarifi, malzemeleri yoğun ilgi gördü. Peki, Taş kadayıf nasıl yapılır?

Taş kadayıf tatlısı bugün Gelinim Mutfakta programında yapılıyor. Gelinler kayınvalidelerinin onları bulması için taktikler veriyor. Hafta içi her gün yayınlanan yarışmada bugün bir isim veda edecek. Gelinim Mutfakta taş kadayıf tarifini akşam evinde çayın yanında deneyecek. Taş kadayıf nasıl yapılır?

TAŞ KADAYIF MALZEMELERİ

Şerbeti için

  1. 2 su bardağı su
  2. 2 su bardağı toz şeker
  3. 1 dilim limon

Hamuru için

  1. 1 su bardağı ılık süt
  2. 1.5 su bardağı ılık su
  3. Yarım paket yaş maya (22 gram)
  4. 1 tatlı kaşığı toz şeker
  5. Aldığı kadar (yaklaşık 2 su bardağı) un
  6. 1 çay bardağı irmik
  7. 1 çay kaşığı tuz

İç malzeme 

  1. 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Kızartmak için

  1. Ayçiçeği yağı

TAŞ KADAYIF NASIL YAPILIR?

Şerbet malzemesini tencereye alın ve eriyinceye kadar karıştırdıktan sonra kaynatmaya başlayın ve ocağı kısın. 10-12 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğutun. Hamur için süt ve suyu yoğurma kabına alıp karıştırın. İçine maya ve toz şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra üzerini örterek 10 dakika aktifleşmesi için bekletin. Maya köpürdükten sonra kalan malzemeyi de ekleyin ve mikserin en düşük devrinde 3-4 dakika çırparak krep hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Kabın üzerini örtüp 15 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

Krep tavasını çok az yağlayıp ocağa alın. Hamur karışımından birer kepçe alarak pancake yapar gibi tavaya yuvarlak bir şekilde dökün. Sadece tek tarafını üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin ve spatula ile tavadan alıp bir mutfak bezinin üzerine koyun. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Pişirdiğiniz hamurların içlerine birer tatlı kaşığı dövülmüş ceviz koyun. Yarım ay şeklinde ikiye katlayıp kenarlarını iyice kapatın. Ayçiçeği yağını tavada kızdırın ve taş kadayıfların her iki tarafını da çevirerek kızartın. Kevgir yardımıyla yağdan alın ve soğuttuğunuz şerbetin içine atın. 1-2 dakika şerbetin içinde bekletip servis tabağına alın. Dilerseniz ılındıktan sonra dondurma ve ufalanmış Antep fıstığı ile birlikte servis yapın.