Tansiyona yenildi, 8 kişiye can oldu! Ailesi organlarını bağışladı

İzmir'de beyin ölümü gerçekleşen Şebnem Uysal'ın organları ailesinin rızasıyla bağışlandı. Nakil bekleyen 8 cana umut olan Uysal'ın ailesi, organ bağışı için çağrıda bulundu.

AA

İzmir'de 7 Mayıs'ta rahatsızlanan iki çocuk annesi Şebnem Uysal'ın (42) beyninde, yüksek tansiyona bağlı olarak pıhtı attığı belirlendi. 5 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Uysal'ın kalp, akciğer, karaciğer, dalak, böbrek ve korneaları 8 hastaya nakledildi. Zor günlerini çocuklarına sarılarak atlatmaya çalıştığını söyleyen Erol Uysal, "Organlarımızı bağışlayalım diye kendi aramızda karar almıştık. 8 kişiye can oldu. Bir yandan üzüntümüz var bir yandan da böyle bir sevincimiz var. Bir sürü böbrek bekleyen, diyalize gidip gelen insanlar var. Servetin olsa bir yerin eksikse ne yazar" dedi.

Uysal'ın ailesi, organları bağışladıkları ailelerle görüşmek istiyor.

'O HEPİMİZİN KAHRAMANI'

Üniversite öğrencisi İpek Uysal (22) ise kabul etmeleri halinde annesinin organlarının nakledildiği kişilerle bir araya gelmeyi istediğini belirtti. Uysal, "Çok üzgündük ama bir yandan da mutluyduk çünkü o bir yerlerde yaşamaya devam edecek, çok insanın hayatına dokunarak. Babam itfaiyeci olarak onlarca insanı kurtardı ama onun hayatını kurtaramadık. Benim annem hem bana can verdi hem de 8 kişiye can oldu. O hem bizim ailemizin hem de 8 kişinin ailesinin kahramanı" dedi.