Gelinim Mutfakta'da bugün tulumba tatlısı tarifi ekrana geldi. Gelinler ve kayınvalidelerin beraber yarıştığı yarışma programda haftanın finalinde tatlı tarifleri veriliyor. Kızartılmış hamur ve şerbet eşliğinde sunulan bir Türk tatlısıdır. Gelinim Mutfakta tulumba tatlısı nasıl yapılır? Tam kıvamında tulumba tatlısı tarifi ve malzemeleri...
TULUMBA TATLISI MALZEMELERİ
2 bardak su
1 kaşık toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2,5 bardak un
3 yumurta
2 kaşık tereyağı
1 kaşık irmik
1 kaşık nişasta
Ayçiçek yağı (Kızartma için)
Şerbeti için;
2 bardak toz şeker
2 bardak su
Yarım limon
TULUMBA TATLISI TARİFİ
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım. Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Fokurdamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. Daha sonra başka bir tencerenin içinde su, toz şeker, tuz ve tereyağını karıştırıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca üzerine yavaşça unu ilave edin. Bunu yaparken sürekli karıştırın.
Bitince altını kapatın ve soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra hamurun üzerine tek tek yumurtaları kırın. İyice karıştırın. Daha sonra irmik ve nişastayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra yıldız uçlu hamur sıkma poşetine alın. Küçük parçalar sıkıp kesin. Kesilen parçaları direk kızgın olmayan yağın içine atın. Rengi değişene kadar kızartın. Kızardıktan sonra üzerine şerbetini dökün ve çekene kadar bekleyin. Afiyet olsun.