Yasaklarda optikçiler çalışıyor mu? Tam kapanmada gözlükçüler açık mı?

29 Nisan'da başlayan ve 17 Mayıs'a kadar sürecek olan tam kapanma süreci devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, tam kapanma dönemiyle ilgili ''Sıkça Sorulan Sorular'' bölümüne yeni sorular ile cevaplarını ekledi. Buna göre, tam kapanma dönemi boyunca uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında gözlükçüler açık mı, kapalı mı? sorusunun yanıtı merak konusu oldu. İşte tüm merak edilenler...

Türkiye'de 29 Nisan Perşembe akşamı başlatılan tam kapanma süreci devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, tam kapanma dönemiyle ilgili "Sıkça Sorulan Sorular" bölümüne yeni sorular ile cevaplarını ekledi. Tam kapanmada gözlükçüler açık mı? Yasaklarda optikçiler çalışıyor mu? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

TAM KAPANMADA GÖZLÜKÇÜLER AÇIK MI?

Buna göre, tam kapanma dönemi boyunca uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında optisyenlik (gözlükçüler) müesseselerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verilecek.

Göz hekimlerince düzenlenen reçetelerin geçerlilik süresinin 10 gün olması ve tam kapanma süresi içerisinde gözlükleri zarar gören vatandaşların mağduriyet yaşamaması için valilikler/kaymakamlıklar tarafından her ilçede bir nöbetçi optisyenlik müessesesinin açık olması sağlanacak.

Nöbetçi optisyenlik müessesesinin çalışanları, valilik/kaymakamlık nöbet listesiyle birlikte "çalışma izni görev belgesi" formunu manuel düzenlemek ve denetim faaliyetleri sırasında kolluk kuvvetlerine ibraz etmek, ikametle iş yeri arasındaki güzergah ve zaman dilimi ile sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olacak.