Aytaç Doğan nereli, albümleri neler? Taksim Trio kanuncusu Aytaç Doğan kimdir?

Perşembe akşamları Kanal D'de yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler konuğu Taksim Trio oldu. Taksim Trio, Hüsnü Şenlendirici, Aytaç Doğan ve İsmail Tunçbilek'in 2007'de oluşturduğu müzik topluluğudur. Aytaç Doğan'da Taksim Trio kanuncusu olarak bilinen bir kanun ustasıdır. Peki, Aytaç Doğan kimdir?

Taksim Trio kanuncusu Aytaç Doğan Şarkılar Bizi Söyler programının konuğu oldu. Kanal D ekranlarında Perşembe günleri yayınlanan ve Hakan Altun, Sibel Can ve Hüsnü Şenlendirici'nin yer aldığı programda Taksim Trio ekibi toplandı. İşte Taksim Trio üyelerinden Aytaç Doğan ile ilgili merak edilenler...

AYTAÇ DOĞAN KİMDİR?

Aytaç Doğan 6 Ocak 1976 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Büyük babasının eve getirdiği kanun ile müzik hayatına adım attığında 13 yaşında olan Aytaç Doğan 14 yaşında İbrahim Tatlıses ile aynı sahneyi paylaştı ve hemen ardından İstanbul'a yerleşerek birbirinden önemli isimlerle çalışma fırsatı buldu.

Tek mızrap tekniği başta olmak üzere kendi stilini oluşturarak dikkatleri kısa sürede üzerinde topladı. Mısırlı Ahmet'le tanışması ona farklı kapılar açtı. Mısır'ın ünlü kanun sanatçıları kendisini Kahire'ye davet etti. O günden sonra bir ayağı hep Arap dünyasındaydı.

Sonraki yıllarda kanunuyla sayısız farklı projede yer aldı ve birçok dünya sanatçısıyla Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın her yerinde festivallerde sanatını icra etti.

Binlerce albümde kayıtlarda bulundu, birçok ortak projede yer aldı. Hüsnü Şenlendirici ve İsmail Tunçbilek ile Taksim Trio grubunu oluşturan Aytaç Doğan, ilk solo albümü Deva ile 2013 yılında hayranlarıyla buluştu.

AYTAÇ DOĞAN ALBÜMLERİ

-Taksim Trio

-Taksim Trio 2

-Kanun Resitali 1

-Kanun Resitali 2

-Kanun Resitali 3