Sürücünün 'gargara' zaferi!

‘Ağız gargarasıyla' ehliyeti kaptırdı. Ağız bakım gargarası kullanan Şamil Gürcü, çevirmede alkollü çıktı, ehliyetine el konuldu. Kan testi yaptırıp, dava açan Gürcü cezayı iptal ettirdi.

Bursa Barosu avukatlarından Muhammet Şamil Gürcü, 14 Temmuz'da Gemlik'ten Bursa'ya seyir halindeyken trafik polisleri tarafından durduruldu. Alkolmetreye üfletilen Gürcü, 1.03 promil alkollü çıktı. Cacık yedikten sonra bakım suyuyla ağzını çalkaladığını belirten avukatın ehliyetine el konuldu, aracı da trafikten men edildi. Özel hastanede kan testi yaptıran Gürcü'nün kanında alkol olmadığı ortaya çıktı.

AVUKAT HAKLI BULUNDU

Gürcü, bu raporla birlikte daha önce alkolmetre cihazlarının yanlış ölçüm yaptığı ile ilgili emsal kararları da alarak Gemlik Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz etti. İtirazı değerlendirilen Gürcü, haklı bulundu ve ehliyetinin geri verilerek, aracına kesilen cezanın iptaline karar verildi. Yaklaşık 2.5 ay sonra ehliyetini geri alan Gürcü, "Alkol bazlı ağız suyu sebebiyle alkollü çıkabiliyorsunuz. Haklılığımı ispat edip ehliyetimi geri almış oldum" diye konuştu.