Şükür namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Şükür namazına nasıl niyet edilir?

Kurban Bayramı'nın ikinci gününün gelmesi ile birlikte bayramda yapılacak ibadetler araştırılmaya başlandı. Bayramı ibadetlerle geçirmek isteyenler şükür namazı kılabilirler. Şükür namazı, nafile bir namazdır. Allâh Teâlâ'nın ihsân etmiş olduğu sayısız nimetlere şükretmek bütün insanların yerine getirmesi gereken bir borçtur. Peki, Şükür namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Şükür namazına nasıl niyet edilir? İşte tüm detaylar...

Yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı'na erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İslam alemi için büyük önem teşkil eden Kurban Bayramı'nı ibadetlerle geçirmek isteyenler kılınacak namazları araştırıyorlar. Şükür namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Şükür namazına nasıl niyet edilir? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Şükür namazı; şükür etmek amacıyla verilen nimetler karşısında mutlu olmayı ve huzura erdiğini Allahu telaya ibadet olarak göstermek istenildiğinde yapılan bir ibadettir.

ŞÜKÜR NAMAZI NEDİR?

Şükür etmek amacıyla verilen nimetler karşısında mutlu olmayı ve huzura erdiğini Allahu telaya ibadet olarak göstermek istenildiğinde yapılan bir ibadettir. Şükür secdesi de şükür amaçlı yapılan ve kıbleye dönülerek secdeye kapanarak dua etmek suretiyle olmaktadır.

Kurban kesmeden önce kılınan namaz kaç rekattır? Kurban kestikten sonra namaz kılınır mı? İşte tüm merak edilenler!

Şükür namazı ise öncesinde abdest alınarak 2 veya daha fazla rekat namaz kılmak suretiyle yapılan bir ibadettir. Şükür namazı belirli şartlara uymak koşuluyla istenilen her vakitte kılınabilen nafile bir ibadettir.

ŞÜKÜR NAMAZI KILINIŞI NASILDIR?

1. Rekat

"Niyet ettim Allah rızası için iki rekat Şükür namazı kılmaya" diye niyet ederiz

"Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız

Sübhaneke'yi okuruz

Euzü-besmele çekeriz

Fatiha Suresini okuruz

Kur'an'dan bir sure okuruz

Rüku'ya gideriz

Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz

2. Rekat

Ayağa kalkarak Kıyama dururuz

Besmele çekeriz

Fatiha Suresini okuruz

Kur'an'dan bir sure okuruz

Rüku'ya gideriz

Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz

Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz

"Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diye sağa ve sola selam vererek namazı tamamlarız