Suç vasfı değişti ama ceza değişmedi

Adana’da 7 yıl önce eşi Halit Kaymak’ı, ‘yasak aşk’ yaşadığı sevgilisi Asaf Şaşmaz’a öldürttüğü iddiasıyla ‘müebbet hapis cezası’na mahkum edilen 2 çocuk annesi Gülşen Kaymak, Yargıtay’ın bozma kararı üzerine yeniden yargılandı, ancak ceza değişmedi. Daha önce ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan yargılanan Kaymak, bu kez ‘eşe karşı kasten öldürme’ suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanığa önce ‘ağırlaştırılmış müebbet’ verdi, ardından da ‘iyi hal’ indirimi uygulayıp, cezayı ‘müebbet’e çevirdi.

SONER KAN - ADANA

Adana’da 7 yıl önce eşi Halit Kaymak’ı, ‘yasak aşkı’na öldürttüğü iddiasıyla ‘müebbet hapis’ cezasına mahkum edilen, ancak Yargıtay’ın bozma kararı üzerine yeniden yargılanan 2 çocuk annesi Gülşen Kaymak hakkında yerel mahkeme son sözünü söyledi. Kaymak’a önce ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı, sonra da ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak, cezayı ‘müebbet hapse’ çevirdi.

EŞİ İÇİN ‘TETİKÇİ’ TUTTU

Evli ve 2 çocuk annesi olan Gülşen Kaymak, yaklaşık 7 yıl önce eşinden bir süre önce boşanan Asaf Şaşmaz  ile ‘yasak aşk’ yaşamaya başladı. Sevgililer, aşklarına engel olarak gördükleri Halit Kaymak’ı öldürtmek için ‘tetikçi’ tuttu, ancak Kaymak kendisine düzenlenen 2 silahlı saldırıdan da kurtuldu. Yürütülen soruşturmada Gülşen Kaymak ve Asaf Şaşmaz tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, tetikçi Ramazan T. de tutuklandı.

EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

28 Aralık 2010 tarihinde ise, Halit Kaymak evinde ölü bulundu. Polis, Kaymak’ın kablo ile boğularak öldürüldüğünü ve kapının da zorlanmadan açıldığını tespit etti. ‘Şüpheli’ olarak gözaltına alınan Şaşmaz’ın parmak izi, elektrikli süpürgeye ait kabloda bulundu. Evin anahtarının da Kaymak tarafından, ‘yasak aşk’ı Şaşmaz’a verdiği öne sürüldü. Tüm bu iddialar da Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianamesinde de yer aldı.  

YARGITAY KARARI BOZDU!

Söz konusu davada her iki tutuklu sanık da ‘müebbet hapis cezası’na mahkum edildi. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar, Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay, Kaymak’ın; ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan değil, ‘eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmesini istedi. Bu gelişme üzerine Gülşen Kaymak, Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanmaya başlandı. 

‘İYİ HAL’ İNDİRİMİ ALDI

Kaymak, duruşmaya tutuklu bulunduğu Tarsus Kadın Cezaevi’nden ‘Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’ üzerinden katıldı. Mahkeme, Yargıtay'ın vermiş olduğu ‘bozma kararı’na uyarak, Kaymak'ı önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti, ancak sonrasında duruşmadaki iyi halini de göz önünde bulundurup, cezasını ‘müebbet hapse’ çevirdi. Sanık Kaymak, daha önceki duruşmalarda ‘yasak aşk’ yaşadığını kabul etmiş, “Asaf ile ilişkimi bitirdim ama o bunu kabullenemiyordu. Eşimle konuşup ayrılmamı, yoksa kendisinin konuşacağını söylüyordu” diye kendini savunmuştu.