'Spilos+1' sosyal sorumluluk projesi özel çocuklara özgüven ve para kazandıracak

Manisa’da Spilos Hotel engellilerin toplumla iç içe olmalarını sağlamak amacıyla “Spilos+1” isimli Sosyal Sorumluluk Projesini hayata geçirdi. Manisa İş Eğitimi ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle hayat geçen proje kapsamında özellikle down sendromlu çocuklar başta olmak üzere engelli çocuklar hotelde garsonluk yapacak.

Ahmet ÜNSAL - MANİSA

Spilos Hotel Genel Müdürü Murat Can Sakarya, zihinsel engelli çocukların topluma kazandırılmasıyla amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.  Burada belirlenen amacın çocukların topluma daha çok kazandırılması ve ailelerinin buraya gelerek onlarla daha hoş vakit geçirmek olduğunu söyleyen Sakarya, öğrencilerin daha farklı bir ortamda bulunarak motivasyonlarını yükseltmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Sakarya, “Sosyal sorumluluk projeleri artık her kurum yaptığı ve yapacağı bir olgudur. Spilos olarak 4 yıldızlı bir otel olduktan sonra bu projeler daha da hız verdik. İlk olarak Hayvan Hakları Koruma Derneğiyle ilgili bir projemiz vardı. Onların el işlerini resepsiyona koyduk. Şimdi de bu projeyi hayata geçiriyoruz. İnşallah uzun vadeli olur. Manisa’da ilk olarak teşkil etmesini istiyoruz. Bu talep bizden gelmiş olup, diğer otel ve kurumlara da örnek teşkil etmesini istiyoruz” dedi.

Manisa İş Eğitimi ve Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Saadet Şeranoğlu, böyle bir teklif Spilos Hotel’den geldiğinde ilk olarak çok heyecanlandıklarını belirtti. Dezavantajlı bir grup oldukları için yıpratıldıklarını ifade eden Şeranoğlu;

“Bizimle beraber empati yapan bir otel müdürümüz vardı. Bizde bunu değerlendirdik.Çocuklar Pazar günleri buraya gelecek. Aileleri buraya gelecek. Buraya gelen çocuklarımız hem güzel bir gün geçirecek, hem de cafede garsonluk yapacak. Diğer müşterilerimize servis yapacak. Bütün engelliler adına Spilos Hotel’e böyle bir etkinlik gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Umarım bu proje bütün otellere, kurumlara, cafelere örnek olur.  Türkiye’de ilk defa bir otelde böyle bir çalışma yapılıyor. Projemizin süresi yok.110 velimiz var. belki bir yıl sürer,belki 1,5 yıl. Her hafta bir ailemiz gelecek. Çocuklarımız kendilerini burada özel hissedecekler. ” diye konuştu.

Engelli öğrenciler daha sonra garsonluk elbiselerini giyerek misafirlere ilk servisi yaptılar.