Sosyal medya devleri ‘sorguda' ter döktü

Facebook, Twitter ve Google'ın CEO'ları sosyal medyanın aşırılık ve bilgi kirliliğini teşvik etmedeki rolü hakkında 6 saat ifade verdi. Yanıtları tatmin edici bulunmadı.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Google'ın CEO'su Sundar Pichai ve Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, ABD Meclis Enerji ve Ticaret Komitesi tarafından düzenlenen oturumda dezenformasyon ve Kongre baskınında sosyal medyanın rolü hakkında 6 saat boyunca video konferans yöntemiyle ifade verdi.

Kongre baskınında Facebook'un etkisi olduğu iddialarını reddeden Zuckerberg, sorumluluğun eski Başkan Donald Trump ve göstericilerde olduğunu belirtti.

Pichai, "Kongre baskınını tetikleyen bilgileri yayma sorumluluğu alıyor musunuz?" sorusuna "bu karmaşık bir soru" cevabını verdi. Dorsey ise 'evet ama daha geniş ekosistemi hesaba katmalısınız" dedi. ABD basınında CEO'lar için "cevap veremediler" yorumları yapıldı.

KONGRE ÖNÜNDE PROTESTO

CEO'lara yönelik Kongre Binası'nın bahçesinde protesto düzenlendi. Teknoloji devleri, baskındaki isyancılar olarak tasvir edilirken Zuckerberg, boynuzlu adam olarak ünlenen "Qanon Şamanı"nı olarak görüldü.