‘Son Godfather' kansere yenildi

30 yıl sonra yakalanan ‘en acımasız çete lideri' Matteo Messina Denaro, kanserden öldü. Denaro'nun 50'den fazla kişinin ölümünden sorumlu olduğu biliniyor.

İtalya'da 30 yıl kaçışın ardından tutuklanan ve dünyanın en acımasız mafya liderlerinden biri olarak bilinen Matteo Messina Denaro, dün kanserden öldü. Geçen ay durumunun kötüleşmesi üzerine tutulduğu yüksek güvenlikli hapishaneden, hastaneye nakledilen Denaro, burada tedaviyi reddetti ve komaya girdi.

SAHTE İSİMLE AMELİYAT

İtalyan medyasına sızdırılan tıbbi kayıtlarda Denaro'nun ayrıca, sahte isimle 2020 ve 2022 yıllarında kolon kanseri ameliyatı geçirdiği öğrenildi. 8 ay önce yakalanan Denaro, 50 kişnin ölümü ile sorumlu tutuluyordu. 'Şeytan' lakaplı Denaro, aynı zamanda ünlü filme ithafen 'Son Godfather' olarak da anılıyordu. En büyük olaylarından biri ise 30 yıl önce mafya karşıtı davaları yürüten savcılar Giovanni Falcone ile Paolo Borsellino'yu bombalı araçla infazı ettirmesiydi. Aynı zamanda babasını mafya aleyhine ifade vermemesine ikna etmek için Giuseppe Di Matteo adında 12 yaşındaki bir çocuğu kaçırıp 2 yıl işkence ettiği de biliniyor.

İtalya'nın en çok aranan mafya lideri Denaro, 30 yıllık kaçışın ardından ocak ayında tedavi amacıyla bulunduğu Sicilya bölgesinin başkenti Palermo'daki bir klinikte yakalanmıştı.