Son Dakika: Yeni Toyota Corolla ne kadar, kaç para?

Yeni Corolla'nın, hibrit versiyonu 137 bin 500 TL’den, benzinli versiyonları ise hurda teşviki ile 95 bin 700 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Üretilmeye başlandığı 1966 yılından bugüne kadar tüm dünyada 46 milyon adetten fazla tercih edilen Corolla’nın 12’nci nesli yollara çıktı. Türkiye’de de üretilen Yeni Corolla; hibrit versiyonu, üstün sürüş dinamikleri, lüks ve fonksiyonel kabini, prestijli tasarımı, kaza yapma riskini minimuma indiren en gelişmiş güvenlik özellikleri ve üstün teknolojisi ile sedan otomobillerin standartlarını yeniden belirliyor. Toyota’nın Yeni Global Mimarisi TNGA GA-C platformunda tasarlanan Corolla, şimdi çok daha güçlü bir karaktere sahip olurken, prestijli duruşuyla dikkati çekiyor.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, yeni Corolla; Vision, Dream, Flame ve Passion versiyonlarıyla tüm Toyota plazalarda yerini alacak. Daha spor ve modern bir görünüme sahip olacak Toyota Corolla’nın özelliklerinin neler olacağı uzun süredir merak konusuydu. Güncel teknolojileri içinde barındıran ve daha yumuşak hatlara sahip olan 2020 Toyota Corolla Sedan, şimdiden büyük bir ilgi görüyor. Türkiye’de çok sevilen model Corolla’nın özellikleri neler? 

TOYOTA COROLLA SEDAN’IN ÖZELLİKLERİ NELER?

Tamamen yenilenen Corolla Sedan, Toyota’nın yeni tasarım anlayışıyla dizayn edilmiş. Aile otomobili olarak nitelenen Corolla yumuşak tasarım çizgileriyle sportif bir duruş sergiliyor. Aracın tasarım özelliklerine gelecek olursak yeni Corrolla adaptif LED ön farlara sahip. Bu sayede farlar hızınızı göz önünde bulundurarak virajlarda döneceğiniz yöne doğru yönlendiriliyor. Yeni Corolla Sedan’ın LE versiyonunda 16 inç çelik jantlar bulunurken, XLE versiyonunda 16 inç ancak alaşımlı jantlar bulunuyor. SE ve XSR versiyonlarındaysa 18 inç jant standart olarak geliyor.

YENİ COROLLA İÇ MEKANI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

İç tasarımda etkileyici detaylar bulunuyor. Toyota’nın yeni modelinin iç mekanında yüksek kontrast oluşturmak için siyah-beyaz renkler tercih edilmiş. 4.2 inçlik gösterge paneli, 6 inçlik Entune 3.0 bilgi-eğlence sistemi bulunan araçta 800W JBL ses sitemi ve kablosuz şarj standı bulunuyor.

YENİ TOYOTA COROLLA TEKNİK ÖZELLİKLERİ!

Otomobilin son olarak motoruna değinecek olursak L, LE ve XLE versiyonlarında güç ve yakıt tasarrufu sağlayacak 1.8 litrelik 4 silindirli benzinli motor bulunuyor. XSE ve SE versiyonlarındaysa 169 beygir güç üreten 2.0 litrelik dört silindirli motor yer alıyor. Toyota aracın fiyatlarıyla ilgili henüz bir bili paylaşmadı. Önümüzdeki yıl fiyatların netleşmesi bekleniyor.