Meteoroloji son dakika açıkladı: 4 il için kritik uyarı!

Meteoroloji son dakika hava durumu tahminine göre 4 il için kritik uyarıda bulunuldu. Hava sıcaklıklarının sıfırın altında seyrettiği Van, Bitlis, Hakkari ve Muş için kuvvetli buzlanma bekleniyor.

AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamayla Van, Bitlis, Muş ve Hakkari için kuvvetli buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

AA'da yer alan habere göre; Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren az bulutlu olacak.

Yer yer sis ve pus ile kuvvetli buzlanma ve don hadisesinin görüleceği bölgede, hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT

Rüzgar, genellikle doğu ve kuzey yönlerinde hafif zaman zaman orta kuvvette, Van Gölü'nde ise 10 ila 30 kilometre hızla esecek.

İl merkezleri için en yüksek sıcaklığın Hakkari'de 7, Van'da 6, Bitlis'te 5 ve Muş'ta sıfırın altında 1 derece olması bekleniyor.

Bölgede, yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.