Son dakika haberi: Ümitcan Uygun'la sevgili olduğu iddia edilen Esra Hankulu ölü bulundu... Uygun gözaltına alındı

Aleyna Çakır'ın ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun'la geceyi birlikte geçiren 25 yaşındaki Esra Hankulu isimli kadın ölü bulundu. Uygun gözaltına alındı. Konuya ilişkin gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

AA

Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in ölümüyle ilgili hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun, önceki gün şüpheli şekilde hayatını kaybeden Esra Hankulu'nun ölümüne ilişkin gözaltına alındı. Konuya ilişkin gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

AA'da yer alan habere göre, ihbar üzerine Mamak ilçesi Akdere semtindeki eve giden emniyet ekipleri, kadın cesediyle karşılaştı.

İnceleme sonucu cesedin 25 yaşındaki Esra Hankulu'na ait olduğu belirlendi.

Olay yerindeki arkadaşları, Hankulu'nun hayatını kaybetmeden önce Ümitcan Uygun ile birlikte olduğunu iddia etti.

Bunun üzerine Uygun, Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince önceki gün gözaltına alındı.

Evde yapılan aramada Hankulu'nun cep telefonu bulunamadı.

Ümitcan Uygun'un kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında ifadesi alınmıştı.

Uyuşturucu kullandığına ilişkin görüntülerinin sosyal medyada yer alması üzerine "uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek" suçlamasıyla tutuklanan Uygun, 17 Temmuz'da tahliye edilmişti.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyailişkin şu açıklamayı yaptı:

"Esra Hankulu'nun ölümü olayının bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatıldı. Olay günü evde bulunan F.G., D.C. ve Ü.U. isimli şahıslar gözaltına alındı. Soruşturmanın bulunduğu aşama, şüpheli sayısı dikkate alınarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheliler F.G., D.C. ve Ü.U.'un gözaltı süresinin bir gün süreyle uzatılmasına karar vermiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma etraflıca ve titizlikle sürdürülmektedir."

3 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Şüpheli şekilde hayatını kaybeden Esra Hankulu'nun ölümüne ilişkin gözaltına alınan, aralarında Ümitcan Uygun'un da bulunduğu 3 zanlı adliyeye sevk edildi.

Hankulu'nun ölümüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in ölümüyle ilgili de hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun ile diğer şüpheliler F.G. ve D.C, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada da 3 Ağustos'ta hayatını kaybeden Hankulu'nun ölümüne ilişkin derhal soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Olay yerinde gerekli incelemelerin yapıldığı, kesin ölüm nedeninin tespiti için Hankulu'nun cesedinin Ankara Adli Tıp Şube Müdürlüğüne sevk edildiği bildirilen açıklamada, olay günü evde bulunan 3 kişinin Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alındığı kaydedildi.

Şüpheliler hakkındaki gözaltı süresinin dün bir gün süreyle uzatıldığı ifade edilen açıklamada, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü vurgulandı.

GÖZALTI SÜRELERİ UZATILDI

Esra Hankulu'nun şüpheli ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun, F.G. (18) ile D.C. (20) gözaltı sürelerinin uzatılması talebiyle Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık, 3 şüpheli için ek gözaltı süresi talep etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, gözaltı süreleri daha önce 1 gün uzatılan şüpheliler için 1 gün daha uzatma kararı verdi.