Bursa'da patlama: Ölü ve yaralılar var

Bursa’da Ulu Camii yakınlarında akşam saatlerinde şiddetli bir patlama oldu. Bursa Valiliği, yaşanan patlamaya kadın canlı bombanın yol açtığı, intihar bombacısının kendisini patlattığını açıkladı. Patlamada bir kişi öldü, 13 kişi de yaralandı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ''13 yaralı var hayati tehlikeleri yok'' açıklamasında bulundu

1

Bursa kent merkezinde Ulu Camii yakınında bir canlı bomba saldırısı meydana geldi. Saat 17.25 meydana gelen saldırı sonrası bölgeye güvenlik güçleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Patlamada bir kişi öldü, 13 kişi de yaralandı. 

MÜEZZİNOĞLU: 13 YARALI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu , "Bizim ambulanslarımızla 13 hastamız hastanelere taşındı. Şu anda 13 hastamız arasında ağır diyebileceğimiz ciddi bir vaka yok çok şükür. Diğer bütün yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum. Kulak çınlaması gibi ayaktan gelen vakalarla birlikte hastaneye müracaat sayısı şu anda son bilgi, yaklaşık 20 civarına ulaştığı şeklinde" dedi.


VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bursa'daki patlamanın, intihar bombacısı olduğu düşünülen bir kadın tarafından üzerindeki düzeneğin patlatılması sonucu meydana geldiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 17.26'da merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami batı kapısı yakınında bir patlama meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Emniyet birimlerinin olayla ilgili çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

İHA muhabiri İhsan Altıkardeş, Bursa'da meydana gelen patlamada 1 kişinin olay yerinde öldüğünü, ölen kişinin 25 yaşlarında bir kadın ve canlı bomba olduğunu söyledi.

Saldırıyı düzenleyen kadın canlı bombanın yanında 2 erkek olduğu ve canlı bombanın kendisini patlatmasının ardından olay yerinden hızlıca kaçtığı iddia edildi. Ekipler kaçan 2 erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

LINE TV Haber Müdürü Kübra Ulutaş, görgü tanıklarının ifadesine dayandırarak olay yerine gelen canlı bombanın Ulu Camii içerisindeki cenazenin uzun süre başında oluduğunu ifade etti. Görgü tanıklarına göre kadın canlı bomba olay yerinde ayağı kayarak yere düştü ve elindeki siyah bir çantayı kalabalığın arasına atmaya çalıştı.

  Patlamanın ardından Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı. Polis, ekipleri, Ulu Camii'ye çıkan yolları da bariyerle kapattı.   DAEŞ ÜZERİNDE DURULUYOR   Bursa Ulucami yakınında kendini patlatan kadın canlı bombanın, terör örgütü IŞİD militanı olma ihtimalinin değerlendirildiği bildirildi. (DHA)