2019 Emekliye hangi banka kaç TL veriyor - SSK SGK BAĞKUR emekli maaşı promosyon zammı ne kadar?

Son Dakika... Bankalar emekli maaşlarını kendi içlerinde toplamak için rekabetlerini sürdürüyor. Bankalar arasındaki rekabet ise emekli vatandaşlarımıza yarıyor. 2019 SSK SGK BAĞKUR emekli maaşı promosyon zammı ve emekliye hangi banka ne kadar veriyor? Gibi sorular ise merak ediliyor. Kimi bankalar 450 liraya varan promosyona ek fırsatlar sunarken, kimi de ödemeyi 600 liraya kadar çıkardı. Hem emekliye hem emekli getirene promosyon da gözde.

Son Dakika...  Bankaların emekli maaşlarına promosyon ödemeleri için rekabeti sürüyor. Emeklilere 3 yıllık dönem için maaşa göre 300, 375, 450 lira olarak belirlenen promosyon tutarına ilave kampanyalar düzenleyen bankalar bu tutarı 600 liranın üzerine kadar çıkarmış durumda. kalan kısmı iade edip, banka değiştirebilirsiniz Hem mevcut hem yeni emekliler bankaya 3 yıl taahhüt verip promosyon alabiliyor.  Bankacılık sisteminde kullanılan bu promosyon uygulamasının, bankalardan emekli maaşı alanlara da uygulanması ve emeklilerin maaşlarını anlaştıkları bankadan üç yıl süreyle almaları şartıyla, bir kereye mahsus emeklilere de ödeme yapılmasıdır.

ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ!

ERKEN EMEKLİLİK HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

4A HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Geçtiğimiz senelerde yürürlüğe konan emekliye promosyonda rekabet devam ediyor. 3 senelik dönem için maaşa göre 300, 375, 450 lira olarak belirlenen promosyon tutarını 600 liraya kadar çıkıyor. Yeni yılda rakamların dahada artması beklenirken, bazıları da ücretsiz işlemler, faturalarda indirim gibi ek fırsatlar yer alıyor. Ayrıca bazıları emekli maaşını kendi bankasına taşıyan müşterilerine ücretsiz işlemler, faturalarda indirim gibi ek fırsatlar sunuyor. Emekli müşteri getirenlere bankaya kazandırdığı her emekli için 100 lira veren de var. Bu arada Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde karara bağlanamayan memur ve memur emeklisine bayram ikramiyesi konusu bu ay KPDK toplantısında gündeme gelecek. İlk KPDK toplantısı toplu sözleşme görüşmelerinin ardından Kasım ayında gerçekleştirilmişti. Bu ay ikici olarak toplanacak olan KPDK'nın bayram ikramiyesi konusunda bir karara varması bekleniyor. 

İşte bankaların emeklilik promosyonu uygulamaları:

AKBANK 

450 liraya varan promosyon veriyor. Tüm bankaların ATM'lerinden ayda 2 kez ücretsiz para çekme, bedava havale ve EFT, bireysel kredilere özel faiz oranı gibi imkanlar sunuyor.

DENİZBANK 

450 liraya varan promosyon ödüyor. Bankaya emekli maaşı müşterisi kazandıranlara da her emekli için 100 lira veriyor. Marka işbirlikleriyle indirimli alışveriş imkanı sunuyor. Kredilerde özel faiz, Bonus kartıyla otomatik ödeme talimatı verenlere 3 ay doğalgaz faturasında yüzde 10 indirim gibi uygulamaları da bulunuyor.

FİBABANKA 

Maaşa göre 330, 415, 500 lira promosyon veriyor. Tüm ATM'lerden ücretsiz maaş çekme, kredilerde ve mevduatta özel faiz imkanı sunuyor, hesap işletim ücreti almıyor.

GARANTİ 

Maaşını bankaya taşıyanlara, 450 liraya varan promosyona ek, 150 lira bonus fırsatı sunuyor. Paramatiklerde özel menü ile maaşları tek tuşla kuruşu kuruşuna çekme imkanı, kredilerde indirimli faiz oranı sağlıyor.

ING 

Emekliye 450 liraya varan promosyon, emekli yakınını bankaya getirenlere de 100 lira nakit veriyor. Hesap işletim ücreti almıyor, özel faizli kredi, telefon bankacılığından direkt özel müşteri temsilcisine bağlanma, ücretsiz tıbbi danışmanlık ve ambulans gibi imkanlar sunuyor.

İŞ BANKASI 

450 liraya varan promosyon veriyor. Kredi kartları için yıllık ücret almıyor, vadeli mevduata ve kredilere özel faiz, ücretsiz havale ve EFT imkanları sağlıyor.

ŞEKERBANK 

450 liraya varan promosyon ödüyor. 2 otomatik ödeme talimatı verenlere 150 lira daha promosyon hediye ediyor. Ücretsiz havale ve EFT, hesap işletim ücreti muafiyeti, şubede işlem önceliği, eve teslim maaş hizmeti gibi imkanlar sunuyor.

TEB 

450 liraya varan promosyon veriyor. Emekli yakınını yönlendirenler de 100 lira nakit kazanıyor. Emekliler, 5 bin liraya kadar olan nakit ihtiyaçlarını yüzde 1.99 faiz oranıyla TEB'den karşılayabiliyor. Kredidede 3 ay taksit erteleme imkanı da var.

QNB FİNANSBANK 

QNB Finansbank, emeklilere bir aylık net gelir 1000 TL'ye kadarsa 300 TL, 1000 TL-2000 TL arasındaysa 375 TL, 2000 TL'nin üzerindeyse 450 TL promosyon ödemesi yapıyor. Bu tutarlara ilave olarak yurt içi diğer tüm banka ATM'lerinden ayda iki kere ücretsiz para çekme hakkı, bireysel İnternet bankacılığından yapılacak EFT ve TL havale işlemlerinde işlem ücreti muafiyeti, şubelerdeki işlemlerde sıra önceliği imkanı sunuyor.

VAKIFBANK 

Vakıfbank, emekli maaşına göre promosyon ödemesi yapıyor. Maaşı 1000 TL'ye kadar olanlar için 300 TL, 1.000 TL - 2.000 TL (2.000 TL hariç) arasında olanlara 375 TL, 2.000 TL ve daha fazla olanlara 450 TL ödeniyor. Ayrıca araba sahibi olan emekliler için maaş hesabına HGS etiketi ücretsiz olarak sunuluyor.

YAPI KREDİ 

Yapı Kredi de emekli maaşına göre promosyon imkanı sunuyor. Bir aylık net gelir 1000 TL'ye kadarsa 300 TL, 1000 TL-2000 TL arasındaysa 375 TL, 2000 TL'nin üzerindeyse 450 TL promosyon ödeniyor. Promosyona ek olarak Yapı Kredi kredi kartı ürünü olan emeklilere promosyon tutarına ilave 200 TL karşılığı puan yükleniyor.

ZİRAAT BANKASI 

Ziraat Bankası, bir aylık net gelir 1000 TL'ye kadarsa 300 TL, 1000 TL-2000 TL arasındaysa 375 TL, 2000 TL'nin üzerindeyse 450 TL promosyon ödeniyor.

Kalan kısmı iade edip, banka değiştirebilirsiniz Hem mevcut hem yeni emekliler bankaya 3 yıl taahhüt verip promosyon alabiliyor. Promosyon almış olanlar, isterlerse kalan dönemin parasını iade edip bankasını değiştirebiliyor.

Emekliye Promosyon Nedir?

Bankacılık sisteminde kullanılan bu promosyon uygulamasının, bankalardan emekli maaşı alanlara da uygulanması ve emeklilerin maaşlarını anlaştıkları bankadan üç yıl süreyle almaları şartıyla, bir kereye mahsus emeklilere de ödeme yapılmasıdır.

Emekli Promosyon almak için ne yapacak?

Emeklinin promosyonu alması için, öncelikle hesabının bulunduğu şubeye gidip sözleşme imzalaması gerekiyor.

Emekliler  hangi bankadan emekli maaşlarını almak istiyorlarsa, o bankalarla yalnız bir protokol yapacaklar, ‘Ben 3 yıl süresince maaşımı senden çekeceğim.’ (Bankalar) Yalnız maaşını o bankadan çekme protokolü evrakı dışında başka hiçbir evrak istemeyecekler. Böyle bir evrak isteyen bankayla da emekli maaşı protokolü yapmasınlar.  bankalar protokolü dışında hiçbir şart sürmeyecekler  Dolayısıyla bürokrasi yok.

Emekliler Maaşını Nereden Alıyor?

7.5 milyona yakın emekli maaşlarını üç kamu bankasından alıyor. Kalan 4.2 milyon emekli ise maaşlarını PTT Bank ve özel bankalar üzerinden alıyor. Kamu bankaları arasında aslan payı ise Ziraat Bankası’na ait.