Soma faciası ne zaman oldu? Soma davasında Can Gürkan'a kaç yıl ceza verildi?

Soma maden faciası ile ilgili aramalar hız kazandı. Soma maden faciası davasında Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanan sanıklardan Can Gürkan hakkında karar çıktı. Peki, Soma faciası ne zaman oldu? Soma davasında Can Gürkan'a kaç yıl cezası verildi?

Soma maden faciası davasında Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanan sanıklardan Can Gürkan hakkında karar çıktı. Vatandaşlar "Soma faciası ne zaman oldu? Soma davasında Can Gürkan'a kaç yıl ceza verildi?" sorularının yanıtını araştırmaya başladı.

SOMA FACİASI NE ZAMAN OLDU?

Soma Faciası, 13 Mayıs 2014'te Türkiye'nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan madencilik kazası. Facia, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçti.

Soma Holding şirketlerinden Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağında, patlamaya elektrikli ekipmanların sebep olduğundan şüphelenildi. Yangın, vardiya değişimi sırasında meydana geldi ve 787 işçi patlama sırasında yer altında kaldı. 17 Mayıs 2014'te, toplamda 301 kişinin hayatını kaybettiği ve içeride kimse kalmaması sebebiyle kurtarma çalışmalarının sona erdiği açıklandı.

Facianın gerçekleşmesinden sonra Türkiye'de üç günlük ulusal yas ilan edildi.

SOMA DAVASINDA NE CEZASI VERİLDİ?

Soma Maden Faciası'nın yeniden görülen davasında, "Bilinçli taksirle öldürme ve yaralamaya neden olma" suçlamasıyla yargılanan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan 20 yıl Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Evinç beraat, mühendisler Efkan Kurt ile Adem Osmanoğlu 12 yıl 6 ay hapis cezalarına çarptırıldı.