Solucanla saadet zinciri kurdular

Solucan üretimiyle hayal pazarlayan Miksone adlı şirket, 9 ayrı üye paketi sunuyor. Sisteme 50 bin TL yatırılması durumunda aylık 9 bin 300 TL kazanç vaat ediliyor.

Merkezi Bursa’da olan ve geçen yıl mart ayında Mersin’de kurulan 50 bin TL sermayeli Miksone Bilişim A.Ş. isimli şirketin başında Onur Dehmen bulunuyor. Şirketin faaliyet alanında oto yedek parçası, müteahhitlik ve sigortacılık da gözükmesine rağmen kazanç tablolarında solucan satışıyla solucan gübresi ön plana çıkıyor. Sunumlarda, üyelerden toplanan paralarla 'kırmızı Kaliforniya solucanı' yetiştiriciliği yapılacağı ve yüksek kâr payı dağıtılacağı öne sürülüyor. Üyelik içinse 250 TL, 3 bin TL, 15 bin TL, 25 bin TL, 50 bin TL gibi değişik tutarlardan 9 ayrı paketten birini satın almak gerekiyor.

Her ay faizin 11 kat fazlası

50 bin TL’lik paket satın alan kişiye 70 bin solucanın yanından 19 bin 250 solucan da hediye verileceği belirtiliyor. Kazanç tablosuna göre bu paketin aylık kazancının ise 9 bin 300 TL’yi bulacağı vaat ediliyor. 50 bin TL’nin bankadaki en yüksek aylık getiri ise 850 TL. Şirketin 8 ay önce kurulmuş olmasına rağmen ise ortada henüz solucan tesisi yok.

9 ayrı pakete göre ne kadar kazanç elde edileceği tabloda yer alıyor.

Topladığı parayı söylemiyor

Şirket yönetiminde daha önce binlerce kişinin parasının yatırdığı, ancak batan sistemleri organize eden kişilerin olduğu anlaşıldı. Saadet zinciri yorumunu reddeden Miksone’nin kurucusu Onur Dehmen, sisteme para yatıranların sayısının bin 300'e ulaştığını, topladıkları para miktarını ise ticari sır kapsamında olduğunu için açıklamayacağını belirtti.