Sokakta tecavüz girişimi

Beyoğlu'nda iki sapık bir kızı taciz etti; tecavüz girişiminde bulundu. Yardım çığlığını duyan iki kişi genç kızı kurtarırken, gözaltına alınan tacizciler önce serbest bırakıldı, sonra yeniden yakalandı.

DHA

İstanbul Beyoğlu'nda 24 Eylül gecesi yolda yürüyen İremşan A.'yı (25) takip eden 2 maganda, genç kızı duvara sıkıştırıp taciz etti. İremşan A. yardım çığlıkları atarakken çevredeki bazı kişilerin olayı seyretmekle yetindiği görüldü. Çok geçmeden iki adam kızın imdadına yetişti; zorbalara müdahale etti. O sırada tacizcilerden biri, "Amcamın kızı" diyerek uzaklaştırmak istedi. Duyarlı vatandaşlar yalana inanmadı; kadını tacizcilerin elinden kurtardı. Güven timleri, tacizlerin kimliklerini güvenlik kameralarından tespit etti.

Tacizcilerden biri kızı yere yatırdı; çevredeki bazı kişiler olaya seyirci kaldı.

SAVCIDAN YAKALAMA KARARI

Gözaltına alınan Semir T. (31) ve Ömer K. (27), ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. İremşan A.'nın şikayetçi olmadığı öğrenildi. Kamera kayıtlarının basına yansıması üzerine savcılık yeniden gözaltı kararı verdi. Semir T. Mersin'de, Ömer K. ise İstanbul'da yakalanarak tutuklandılar.

AYNI SUÇTAN SABIKALILAR

Tacizcilerden Semir T.'nin cinsel saldırı, mukavemet, uyuşturucu madde kullanma, gasp suçlarından; Ömer K.'nın da cinsel saldırı, kasten yaralama, mukavemet, otodan hırsızlık suçlarından kaydı olduğu öğrenildi.

Zorbalar köşeye sıkıştırdıkları kıza sarıldı; öpmeye çalıştı.