Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri nasıl? Sokağa çıkma yasağı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sonrası alınan kararlar belli oldu! Toplantının ana gündem maddelerini; koronavirüs tedbirleri, okulların açılması, gıda ürünlerindeki fiyat artışları oldu. İçişleri Bakanlığından hafta içi ve hafta sonu uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağı hakkında son dakika gelişmeleri de yakından takip ediliyor. Peki, yasaklar ne zaman kalkıyor? Hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri neler? İşte tüm detaylar...

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan toplantının ana gündem maddesini koronavirüs kısıtlamalarında atılacak adımlar oldu. Başta 65 yaş üstü ve 20 yaş altına getirilen kısıtlamalar olmak üzere, hafta sonu yasaklarında enseme olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Sokağa çıkma yasağı saatleri değişti mi? Sokağa çıkma yasağı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte, kısıtlama hakkında tüm detaylar...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sonrası alınan kararlar belli oldu. Alınan kararlarda sokağa çıkma yasağı saatleri ile ilgili bir değişiklik yapılmadı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

Hafta içi sokağa çıkma yasağı saat 21.00-05.00 arasında gerçekleştiriliyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ise cuma günü 21.00'de başladı ve pazartesi günü saat 05.00'e kadar devam edecek.

NELER DEĞİŞECEK?

- Koronavirüs salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.

- Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.

- Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00'den 23.00'e çekilebileceği belirtiliyor.

- Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.

Nargile kafeler ve eğlence mekanları ne zaman açılacak? Nargile kafeler açılacak mı?

Düğünler ne zaman başlayacak? Düğün salonları ne zaman açılacak?

Kahvehaneler açılacak mı? Kıraathaneler ne zaman açılacak?