65 yaş üzeri, 20 yaş altı ne zaman, saat kaçta sokağa çıkacak?

65 Yaş ve Üzeri/20 Yaş Altı/Kronik Rahatsızlığı Bulunan Kişilerin Sokağa Çıkma Kısıtlaması İstisnası Genelgesinde haftalardır evden çıkmayan vatandaşlara verilen sokağa çıkma-hava alma iznine ilişkin detaylara yer verildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından, 65 Yaş ve Üzeri/20 Yaş Altı/Kronik Rahatsızlığı Bulunan Kişilerin Sokağa Çıkma Kısıtlaması İstisnası Genelgesi yayılandı. Sokağa çıkma kısıtlaması 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunanlar için 44 gündür, 20 yaş altı için ise 31 gündür uygulanıyordu. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI İSTİSNASI

Bakanlığımız tarafından 81 İl Valiliğine 65 Yaş ve Üzeri ile 20 Yaş Altı Vatandaşların Sokağa Çıkma Kısıtlaması İstisnası konulu genelge gönderildi.

Genelgede, tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla, 81 ilde 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlarımızın geçici olarak sokağa çıkmalarının kısıtlandığı anımsatıldı. Yine 81 ilde 01.01.2000 tarihinden sonra doğanların geçici olarak sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına ilişkin karar alınarak uygulandığı hatırlatıldı.