MasterChef Türkiye 2021'in yeni bölümünde heyecan seviyesi artmaya devam ediyor. Haftanın ilk gününde kaptanlık oyunu için karşı karşıya gelecek olan yarışmacılar en iyi soğuk baklavayı yapmak için mücadele ediyorlar. Tüm yarışma takipçileri soğuk baklava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? MasterChef soğuk baklava tarifi ve püf noktası nedir? gibi soruların yanıtlarını yoğun bir şekilde araştırıyorlar. MasterChef soğuk baklava tarifine haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz...
SOĞUK BAKLAVA MALZEMELERİ NELERDİR?
Bir paket baklavalık yufka
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Arası için:
1 buçuk su bardağı iri çekilmiş fıstık
Üzeri için:
1 çay bardağı bitter çikolata
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Şerbeti için:
5 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
SOĞUK BAKLAVA ŞERBETİ NASIL YAPILIR?
Bir tencere içerisine süt ve şekeri alın ve ocağı açın. Bir süre kaynadıktan sonra altını kapatın ve soğuması için bir kenara alın.
Bir tavada tereyağını eritin. Yağ ılıdıktan sonra çok küçük bir kısmıyla tatlı tepsisini yağlayın. Baklava hamurlarını üçerli olacak şekilde tepsiye dizin. Her 3 katta bir araları yağlayın.
3 katta bir yağlanan yufkalara 15. katta fıstık serpin. Arası ve üzeri için ayırdığınız bitter çikolata şeker ve fıstığı mikserden çok ince bir şekilde geçirin. Mikserden geçirdiğiniz bu karışımı fıstığın üzerine serpin.
Tekrar 3 kat 3 kat şekilde yağlayarak 15 kat daha yufkaları serin. Tekrar fıstık ve bitter çikolatalı karışımdan serpin. Kalan yufkaların da üzerine üçer katta bir yağlayarak yerleştirin. En son kalan yağ ile baklavanın üzerini yağlayın ve baklavayı dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Tatlı ılıdığında üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve çikolatalı karışımı üzerine serpin.
Bir porsiyon yani 3-4 dilim soğuk baklava yaklaşık 480 kaloridir. Elbette kullanılan şeker oranı ile bu kalori değişkenlik gösterebilir. Soğuk baklavanızı mümkün olduğu kadar katkı maddesi olmadan ve az şekerli yapmaya özen gösterin.