Sivas hingel tarifi ve malzeme listesi: Zuhal Topal'la Sofrada Sivas hingeli nasıl yapılır?

Sivas hingeli, Zuhal Topal'la Sofrada haftanın yemeği olarak seçildi. Ekran başındaki izleyenlerde tarif hakkında detaylara ulaşmak istiyor. Akşam yemeğine dair farklı tarifler arayanlar bu lezzetli yemeğe bayılacak. Zuhal Topal'la Sofrada Sivas hingeli nasıl yapılır? İşte Sivas hingel tarifi ve malzemeleri...

Sivas hingel tarifi ve malzemeleri yakından takip ediliyor. Fox Tv'nin sevilen yapımları arasında yer alan dizi her hafta birbirinden farklı yarışmacıları misafir ediyor. Sivas hingel tarifi seyircilerin merak ettiği tariflerden biri oldu. Hafta içi her gün ekrana gelen yapım Zuhal Topal'la Sofrada Sivas hingeli nasıl yapılır?

SİVAS HİNGELİ MALZEMELERİ

Hamur için:

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

alabildiği kadar un

İçi için :

4-5 adet orta boy patates

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 tatlı kaşığı pul biber

Süslemek için:

2 çorba kaşığı tere yağ

1 tatlı kaşığı pul biber

SİVAS HİNGELİ NASIL YAPILIR?

Unu derin bir kaba, ortası boş kalacak biçimde eleyin. Tuzu koyup, yavaş yavaş suyu ilave edin. Hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Dinlenmeye bırakın. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Pul biberle birlikte 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Hamuru mantı hamuru açar gibi genişçe açın. Yukardan aşağı ve soldan sağa şekilde küçük kare parçalar olacak şekilde hamuru kesin (büyük mantı gibi).